Πολιτική

Le Soir: Ο Μητσοτάκης διαβεβαιώνει τους δύσπιστους Τούρκους

Le Soir: Ο Μητσοτάκης διαβεβαιώνει τους δύσπιστους Τούρκους

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)/ΓτΠ

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τους Τούρκους ηγέτες ότι υπονομεύουν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην εποχή του πολέμου στην ανατολική Μεσόγειο

Αφιέρωμα στη χθεσινή ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη φιλοξενείται στην ιστορική γαλλόφωνη εφημερίδα, η οποία προσάπτει δυσπιστία στην τουρκική πλευρά.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τους Τούρκους ηγέτες ότι υπονομεύουν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην εποχή του πολέμου στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά διαβεβαίωσε τον δύσπιστοτουρκικό λαό ότι η Ελλάδα δεν αποτελεί απειλή για τη χώρα τους.

Η Ελλάδα και η Τουρκία, και οι δύο μέλη του ΝΑΤΟ αλλά ιστορικοί εχθροί, βρίσκονται σε αντιπαράθεση εδώ και δεκαετίες σε μια ολόκληρη σειρά θεμάτων όπως η πρόσβαση σε ενεργειακούς πόρους, η υπερπτήση πάνω από το χώρο του Αιγαίου, το καθεστώς των αποστρατιωτικοποιημένων νησιών ή η διχοτόμηση της Κύπρου.

«Οι ηγέτες της Τουρκίας φαίνεται να έχουν μια περίεργη προσήλωση στη χώρα μου. (…) Απειλούν ότι η Τουρκία θα έρθει το βράδυ, αν το αποφασίσει. Αυτή είναι η ομιλία ενός επιτιθέμενου», ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον του Εθνοσυνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

«Από τον ΟΗΕ, θα ήθελα να απευθυνθώ (…) απευθείας στον τουρκικό λαό: η Ελλάδα δεν αποτελεί απειλή για τη χώρα σας. Δεν είμαστε εχθροί σας, είμαστε γείτονες”, είπε. Ωστόσο, δήλωσε. “Προχωρώντας μπροστά”».

Οι εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν κλιμακωθεί πρόσφατα. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός εξέφρασε τη λύπη του προς το ΝΑΤΟ και τα Ηνωμένα Έθνη για τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που η Αθήνα θεωρεί «προκλητικές».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε αυτή την εβδομάδα την Ελλάδα για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», σε σχέση με τη μεταχείριση των μεταναστών, και κατηγόρησε την Ελλάδα στις αρχές Σεπτεμβρίου ότι κατέλαβε νησιά στο Αιγαίο Πέλαγος με αποστρατιωτικοποιημένο νησιωτικό καθεστώς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments