Πολιτική

Δένδιας: Επίλυση των ελληνοτουρκικών μόνο αν η Τουρκία αποδεχθεί το Διεθνές Δίκαιο

Δένδιας: Επίλυση των ελληνοτουρκικών μόνο αν η Τουρκία αποδεχθεί το Διεθνές Δίκαιο

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά

Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά και μάλιστα δήλωσε ότι μπορούν να επιλυθούν τα ζητήματα αλλά αυτό προϋποθέτει την αποδοχή του Διεθνούς Δικαίου από την πλευρά της Τουρκίας. «Μία επίλυση, η οποία θα ήταν απολύτως δυνατό να επιτευχθεί, εάν η Τουρκία αποδεχόταν το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και τη σχετική Συνθήκη (UNCLOS)», ανέφερε στην “Καθημερινή”.

Ερντογάν: Έναν αιώνα πριν διώξαμε τον Έλληνα από τη χώρα μας

Με αναδρομές στο παρελθόν εμπλουτίζει ο Τούρκος πρόεδρος την προκλητική ρητορική του εναντίον της Ελλάδας.Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Σκάι σε ομιλία του, σε εκδήλωση που έγινε στον Σαγγάριο, ανέφερε: «Πέρασαν 100 χρόνια από τότε που διώξαμε τον Έλληνα από τη χώρα μας και τερματίσαμε με νίκη τον εθνικό αγώνα», είπε μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος. «Οι ελληνικές και οι αρμένικες συμφωνίες τότε, κατοχυρώθηκαν από τις δυνάμεις κατοχής που υπήρχαν κατά τη διάρκεια του εθνικού μας αγώνα».

Ο κορυφαίος αντίπαλος του Ερντογάν παραμένει φυλακισμένος

Το τουρκικό δικαστήριο αναβάλλει την υπόθεση εναντίον του κορυφαίου αντιπάλου του Ερντογάν για τον Νοέμβριο. Τουρκικό δικαστήριο ανέβαλε για τον Νοέμβριο την ακρόαση του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρεμ Ιμάμογλου, δημοφιλούς αντιπάλου του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, αφού οι συγκεντρώσεις κοντά στο δικαστήριο απαγορεύτηκαν υπό αυστηρή αστυνομική επιτήρηση την Τετάρτη, δήλωσε το κόμμα της αντιπολίτευσης.

Η ετυμηγορία αναμενόταν από τους Τούρκους πολίτες για την υπόθεση, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και σε καθολική πολιτική απαγόρευση για τον Ιμάμομογλου, εάν κριθεί βέβαια ένοχος και αν αποτύχει οποιαδήποτε έφεση.

Ο Ιμάμογλου, τον οποίο οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα ήταν ισχυρός πιθανός αμφισβητίας του Ερντογάν στις εθνικές εκλογές του επόμενου έτους, κατηγορείται για προσβολή δημοσίων αξιωματούχων σε μια ομιλία που έκανε σχετικά με την επανάληψη των δημαρχιακών εκλογών του 2019 που κέρδισε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments