Διεθνή

Μελόνι: «Η Ιταλία μας διάλεξε και εμείς δεν θα την εξαπατήσουμε»

Μελόνι: «Η Ιταλία μας διάλεξε και εμείς δεν θα την εξαπατήσουμε»

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Τι ανέφερε στην πρώτη ανάρτησή της η Μελόνι

Ουκρανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, μετανάστευση και κλιματική αλλαγή. Ο νικητήριος συνασπισμός της Ιταλίας έχει υπογράψει συμφωνία διακυβέρνησης, ενώ η πρόεδρος των Αδελφών της Ιταλίας υπόσχεται να μην εξαπατήσει τους πολίτες.

Η πρόεδρος των Αδελφών της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι πριν από λίγο υπογράμμισε σε ανάρτησή της στο Facebook: «Η Ιταλία μας διάλεξε και εμείς δεν θα την εξαπατήσουμε. Αν κληθούμε να κυβερνήσουμε, θα το κάνουμε για όλους τους Ιταλούς, με στόχο να ενώσουμε αυτό τον λαό και να δώσουμε έμφαση σε όσα τον ενώνουν και όχι σε όσα τον διχάζουν. Θα δουλέψουμε με στόχο οι Ιταλοί να γίνουν και πάλι υπερήφανοι που είναι Ιταλοί.»

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ιταλία

Αναμφισβήτητη θριαμβεύτρια των βουλευτικών εκλογών στην Ιταλία αναδεικνύεται η Τζόρτζια Μελόνι, η οποία κερδίζει την απόλυτη πλειοψηφία και στα δύο νομοθετικά σώματα, προκαλώντας πονοκεφάλους στις Βρυξέλλες.

Ο δεξιός συνασπισμός συγκεντρώνει ποσοστό γύρω στο 44%, με την κυβερνητική πλειοψηφία να συναποτελείται από το κόμμα των Αδελφών της Ιταλίας της δεξιάς Μελόνι, την ακροδεξιά Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι και την κεντροδεξιά Φόρτσα Ιτάλια του πρώην Πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Πιο αναλυτικά, τα Αδέρφια της Ιταλίας καταγράφουν 26,4% και αναδεικνύονται σε πρώτη κομματική δύναμη της χερσονήσου. Ακολουθεί το Δημοκρατικό Κόμμα του Ενρίκο Λέττα με 19,3% και έπονται η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι με 8,9%, λίγο πιο πάνω από το 8,1% του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, ότι το Κίνημα Πέντε Αστέρων του γνώριμου Τζουζέπε Κόντε συγκεντρώνει 14,9% και ο κεντρώος κομματικός σχηματισμός των Κάρλο Καλέντα και Ματτέο Ρέντσι κινείται κάτω από το 8% (7,8%).

Εκτός από την Μελόνι, νικήτρια είναι και η εκλογική αποχή, η οποία κινείται επίσης σε υψηλά επίπεδα. Η αποχή αγγίζει το 36% έναντι 27% στην εκλογική αναμέτρηση του 2018.

Πρέπει να θεωρείται βέβαιη, λοιπόν, η συγκρότηση δεξιάς/ακροδεξιάς κυβέρνησης, με Πρωθυπουργό την Τζόρτζια Μελόνι.

Ενδεικτικά, αυτή τη στιγμή, οι μόνοι στενοί συνομιλητές ισχυρών δυνάμεων στη Γηραιά Ήπειρο είναι ο φιλελεύθερος Εμμανουέλ Μακρόν στη Γαλλία και ο σοσιαλδημοκράτης Καγκελάριος Όλαφ Σολτς στο Βερολίνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments