Διεθνή

Ρωσία: Επίθεση με σφαίρες σε σχολείο, 13 νεκροί

Ρωσία: Επίθεση με σφαίρες σε σχολείο, 13 νεκροί

Πηγή Φωτογραφίας: nexta

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένοπλος άνοιξε πυρ σε ρωσικό σχολείο.

Σοβαρό περιστατικό καταγράφηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στη Ρωσία. Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένοπλος άνοιξε πυρ σε ρωσικό σχολείο. Ανάμεσα στα θύματα είναι επτά παιδιά, όπως ανέφεραν οι αρχές, ενώ δεκάδες άλλα τραυματίστηκαν.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν στην πόλη Ιζέφσκ, στην κεντρική Ρωσία. Το ρωσικό Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι τραυματίστηκαν 20 άτομα, ανάμεσά τους και παιδιά. Δύο δάσκαλοι και δύο φύλακες είναι μεταξύ των νεκρών, όπως δήλωσαν Ρώσοι αξιωματούχοι. Προσωπικό και μαθητές έχουν απομακρυνθεί από το σχολικό κτίριο. Στο σημείο βρέθηκαν ασθενοφόρα και υπηρεσίες ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε σχολική μονάδα, όπου φοιτούν σχεδόν 1.000 μαθητές και εργάζονται 80 δάσκαλοι. Ο δράστης φέρεται να αυτοκτόνησε και τα κίνητρα του πυροβολισμού είναι ακόμα ασαφή.

Ένας τοπικός βουλευτής είπε ότι ο δράστης ήταν οπλισμένος με δύο πιστόλια. Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλέστηκε τους ερευνητές ότι ο δράστης φορούσε μπλουζάκι με ναζιστικά σύμβολα. Εν τω μεταξύ, τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης έχουν δημοσιεύσει πολλά βίντεο στο διαδίκτυο που δείχνουν ανθρώπους να τρέχουν πανικόβλητοι από το σημείο Το σχολείο όπου σημειώθηκαν τα γυρίσματα βρίσκεται στην πόλη Ιζέφσκ, με πληθυσμό 650.000 κατοίκους. Αυτό το σχολείο βρίσκεται πολύ κοντά σε κυβερνητικά κτίρια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments