Πολιτική

Δημοσκόπηση Alco: Το 49% λέει “ναι” σε κυβερνήσεις συνεργασίας

Δημοσκόπηση Alco: Το 49% λέει “ναι” σε κυβερνήσεις συνεργασίας

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Η απάντηση αφορά στο ερώτημα αν πιστεύουν πως η σταθερότητα στη χώρα προϋποθέτει αυτοδύναμες κυβερνήσεις ή κυβερνήσεις συνεργασίας,

Η ΝΔ εξακολουθεί να διατηρεί το προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποτυπώνεται στις νέες δημοσκοπήσεις που παρουσιάζονται τις τελευταίες ημέρες, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα που αφορούν στο πολιτικό σκηνικό.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της ALCO για τον Alpha η ΝΔ βρίσκεται μπροστά με 7,7 ποσοστιαίες μονάδες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συγκεντρώνει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η απάντηση στην ερώτηση για κυβερνήσεις συνεργασίας.

Στο ερώτημα το αν πιστεύουν πως η σταθερότητα στη χώρα προϋποθέτει αυτοδύναμες κυβερνήσεις ή αν η σταθερότητα μπορεί να επιτευχθεί με κυβερνήσεις συνεργασίας, το 49% απάντησε «κυβερνήσεις συνεργασίας», 37% «αυτοδύναμες», 14% «ΔΞ/ΔΑ».

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 30,6%, έναντι 22,9% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ με 11,6%, το ΚΚΕ με 5,4%, η Ελληνική Λύση με 4,2% και το ΜέΡΑ 25 με 3,1%.

Σχετικά με το πόσο έπεισαν τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ τα ποσοστά ήταν: 44% καθόλου, 23% αρκετά, 15% λίγο, 5% πολύ.

Στο αντίστοιχο ερώτημα πόσο έπεισαν όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ οι απαντήσεις ήταν: 44% καθόλου, 23% αρκετά, 17% λίγο, 4% πολύ.

Σχετικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων το 60% δηλώνει ότι δεν έχει πειστεί απ’ όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ το 16% δηλώνει το αντίθετο. Για το πώς κρίνουν οι πολίτες τη στάση του Νίκου Ανδρουλάκη στην υπόθεση των υποκλοπών: 28% αρνητικά, 37% θετικά, 35% ΔΞ/ΔΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει πρώτος στην εμπιστοσύνη των πολιτών για πρωθυπουργός με ποσοστό 29%, έναντι 20% του Αλέξη Τσίπρα. «Κανένας» έχει απαντήσει το 27% των ερωτηθέντων.

Σχετικά με το ενδεχόμενο να κυβερνούσε ο Αλέξης Τσίπρας το 36% απάντησε ότι τα πράγματα θα ήταν χειρότερα, το 28% τα ίδια, το 23% καλύτερα και 13% ΔΞ/ΔΑ.Στην ερώτηση ποιος εκ των Μητσοτάκη ή Τσίπρα έπεισε περισσότερο τους Κεντρώους στη ΔΕΘ κυριαρχούν οι αρνητικές απαντήσεις. Ο πρωθυπουργός έχει 44% στο καθόλου και ο Τσίπρας 49%.

Η συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση φτάνει στο 75%. Το αντίστοιχο ποσοστό των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ είναι 65%.

Δείτε την παρουσίαση της έρευνας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments