Πολιτική

Χαρδαλιάς: «Αδιαπραγμάτευτη η αμυντική θωράκιση»

Χαρδαλιάς: «Αδιαπραγμάτευτη η αμυντική θωράκιση»

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Επίσκεψη σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, πραγματοποιεί ο  υφυπουργός Εθνικής Άμυνας

Επίσκεψη σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, πραγματοποιεί ο  υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, εν μέσω κλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας. Σήμερα θα επισκεφθεί τα νησιά Ικαρία, Φούρνοι, Πάτμος, Λειψοί, Λέρος, Νίσυρος και Τήλος, ενώ αύριο Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, θα βρεθεί στις νήσους Χάλκη, Κάσο και Αστυπάλαια.

«Το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο: Η Ελλάδα διαχρονικά και με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, συμπεριλαμβανομένου του Δικαίου της Θάλασσας, επιζητεί τη συνεννόηση και τις σχέσεις καλής γειτονίας σε ένα πνεύμα συνεργασίας και αμοιβαίου σεβασμού. Η χώρα μας ήταν και παραμένει δύναμη ειρήνης και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Θέματα αμυντικής θωράκισης και ενίσχυσης της αποτρεπτικής μας ισχύος, όπως και θέματα εθνικής κυριαρχίας παραμένουν αδιαπραγμάτευτα!», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός θα επισκεφθεί επίσης την Κανονιοφόρο ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ στο πλαίσιο συμμετοχής της στην Επιχείρηση «Επιτήρηση Νήσων Ανατολικού Αιγαίου» και το Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνόμενων Βλημάτων ΤΡΟΥΠΑΚΗΣ το οποίο συμμετέχει στην Άσκηση «ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΚΤΩΝ 2022».

Θα έχει συναντήσεις με τις κατά τόπους Δημοτικές, Περιφερειακές και Θρησκευτικές Αρχές, τους Διοικητές Υπηρεσιών των Σωμάτων Ασφαλείας και τους κατοίκους των νήσων. Τον υφυπουργό θα συνοδεύουν ο Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων Αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης και οι Ανώτεροι Διοικητές των κατά τόπους Σχηματισμών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments