Κόσμος

ΗΠΑ: Καλούν τους Αμερικανούς να εγκαταλείψουν άμεσα τη Ρωσία

ΗΠΑ: Καλούν τους Αμερικανούς να εγκαταλείψουν άμεσα τη Ρωσία

Πηγή Φωτογραφίας: cnn

Αμερικανικοί φόβοι ότι μπορεί να επιχειρηθεί ακόμα και στρατολόγηση πολιτών με διπλή υπηκοότητα, ρωσική και αμερικανική

Να εγκαταλείψουν άμεσα τη Ρωσία, ή να μην ταξιδέψουν σε αυτήν, καλεί τους Αμερικανούς πολίτες η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα.

Σύμφωνα με οδηγία («security alert»), η αμερικανική πρεσβεία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου υποστηρίζοντας ότι οι ρωσικές Αρχές θα μπορούσαν να εγκλωβίσουν πολίτες των ΗΠΑ εντός των ρωσικών συνόρων, απαγορεύοντάς τους την έξοδο από τη χώρα, ή ακόμη και να στρατολογήσουν πολίτες που έχουν διπλή υπηκοότητα (ρωσική και αμερικανική) στο πλαίσιο της εν εξελίξει μερικής επιστράτευσης.

Πιο συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται στη σχετική αμερικανική οδηγία: «Οι εμπορικές πτήσεις είναι εξαιρετικά περιορισμένες επί του παρόντος […] Τα χερσαία δρομολόγια με αυτοκίνητο και λεωφορείο είναι ακόμα ανοιχτά […] Η Πρεσβεία των ΗΠΑ αντιμετωπίζει σοβαρούς περιορισμούς αναφορικά με την ικανότητά της να βοηθά τους πολίτες των ΗΠΑ και οι συνθήκες, συμπεριλαμβανομένων των επιλογών μεταφοράς, μπορεί ξαφνικά να καταστούν ακόμη πιο περιορισμένες […] Οι πολίτες των ΗΠΑ δεν θα έπρεπε να ταξιδεύουν στη Ρωσία και όσοι διαμένουν ή ταξιδεύουν στη Ρωσία θα έπρεπε να αναχωρήσουν αμέσως, όσο εξακολουθούν να υπάρχουν περιορισμένες επιλογές εμπορικών ταξιδιών […] Αποφύγετε όλες τις πολιτικές ή κοινωνικές διαμαρτυρίες (σ.σ. εντός των ρωσικών συνόρων) και μην φωτογραφίζετε το προσωπικό ασφαλείας σε αυτές τις εκδηλώσεις. Οι ρωσικές αρχές συνέλαβαν Αμερικανούς πολίτες που συμμετείχαν σε διαδηλώσεις.»

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments