Διεθνή

Μακελειό στη Ζαπορίζια – Ρωσική πυραυλική επίθεση σε κομβόι αμάχων

Μακελειό στη Ζαπορίζια – Ρωσική πυραυλική επίθεση σε κομβόι αμάχων

Πηγή Φωτογραφίας: rt

Αστυνομία και υπάλληλοι έκτακτης ανάγκης είχαν σπεύσει στο σημείο της επίθεσης με πυραύλους, όπου επικρατούν εικόνες χάους

 Κομβόι αμάχων έπληξε ρωσικός πύραυλος στα περίχωρα της Ζαπορίζια στη νότια Ουκρανία με αποτέλεσμα τουλάχιστον 23 άνθρωποι να βρουν τραγικό θάνατο και 28 να τραυματιστούν σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές και εικόνες από τον τόπο της επίθεσης.

Αυτόπτης μάρτυρας του Reuters είδε πτώματα πεσμένα στο έδαφος ή ακόμα σε οχήματα στην τεράστια αγορά αυτοκινήτων Orekhovo της πόλης. Ένας πύραυλος είχε αφήσει έναν κρατήρα στο έδαφος κοντά σε δύο σειρές οχημάτων.

“Μέχρι στιγμής, 23 νεκροί και 28 τραυματίες. Όλοι άμαχοι”, έγραψε ο Ολεξάντρ Σταρούκ, περιφερειακός κυβερνήτης της Zaporizhzhia, στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Αστυνομία και υπάλληλοι έκτακτης ανάγκης είχαν σπεύσει στο σημείο της επίθεσης με πυραύλους, όπου επικρατούν εικόνες χάους με διάσπαρτα πτώματων ανθρώπων και κατεστραμμένα αυτοκίνητα

Η Ρωσία, η οποία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου σε αυτό που αποκαλεί ειδική στρατιωτική επιχείρηση, αρνείται ότι στόχευσε σκόπιμα αμάχους, κάνοντας λόγο για επίθεση των ουκρανικών δυνάμεων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments