Τεχνολογία

ΕΕ: Ενιαίος φορτιστής σε κινητά και tablets παρά τις αντιδράσεις της Apple

ΕΕ: Ενιαίος φορτιστής σε κινητά και tablets παρά τις αντιδράσεις της Apple

Πηγή Φωτογραφίας: techwithtech

Οι νέοι κανόνες αναγκάζουν την Apple να αλλάξει τη θύρα φόρτισης για iPhone και άλλες συσκευές

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έδωσε σήμερα το τελικό πράσινο φως του για την εισαγωγή στην ΕΕ ενός γενικού καθολικού φορτιστή για όλες τις μικρού και μεσαίου μεγέθους φορητές ηλεκτρονικές συσκευές – κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ και άλλες κονσόλες.

Μετά την ψήφο των ευρωβουλευτών στο Στρασβούργο, το USB-C θα γίνει έως το φθινόπωρο του 2024 ο μοναδικός φορτιστής για τις φορητές ηλεκτρονικές συσκευές που πωλούνται στην ΕΕ, παρά τη ζωηρή αντίθεση της Apple, η οποία τώρα θα πρέπει να συμμορφωθεί με τους νέους κανονισμούς.

«Είναι μια μεγάλη ημέρα για τους καταναλωτές, μια μεγάλη ημέρα για το περιβάλλον μας», δήλωσε στην αίθουσα της ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου ο Εργατικός ευρωβουλευτής της Μάλτας Άλεξ Σαλίμπα, εισηγητής του σχετικού νομοσχεδίου που ψηφίστηκε με 602 ψήφους υπέρ, 13 κατά και 8 αποχές.

Το ίδιο μέτρο πρόκειται να ισχύσει και για τους φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές από τις αρχές του 2026.

Οι νέοι κανόνες θα κάνουν τις υποδοχές USB-C που χρησιμοποιούνται από συσκευές που βασίζονται σε Android το πρότυπο σε όλο το μπλοκ των 27 εθνών, αναγκάζοντας την Apple να αλλάξει τη θύρα φόρτισης για iPhone και άλλες συσκευές.

Η Apple αναμένεται να επηρεαστεί περισσότερο από τους μεγάλους προμηθευτές ηλεκτρονικών συσκευών σε Ευρωπαίους πελάτες, αν και οι αναλυτές λένε ότι ο αντίκτυπος θα μπορούσε να είναι θετικός εάν ενθαρρύνει τους αγοραστές να αγοράσουν τα νέα gadget της αμερικανικής εταιρείας αντί για αυτά χωρίς USB-C.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments