Διεθνή

ΗΠΑ: Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία ύψους 625 εκατ. δολαρίων

ΗΠΑ: Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία ύψους 625 εκατ. δολαρίων
Από το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ξεχωρίζουν οι τέσσερις εκτοξευτήρες Himars, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών

Πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια ύψους 625 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία, στέλνουν οι ΗΠΑ, κατά την τηλεφωνικής επικοινωνία του Τζο Μπάιντεν με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στην οποία συμμετείχε και η Αμερικανίδα αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις.

Ο Μπάιντεν “δεσμεύτηκε να συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία καθώς αμύνεται απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα για όσο χρόνο χρειαστεί”, αναφέρει ο Λευκός Οίκος.

Ο πρόεδρος υπογράμμισε ότι η Ουάσινγκτον δεν θα αναγνωρίσει ποτέ την προσάρτηση ουκρανικού εδάφους στη Ρωσία, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Από το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ξεχωρίζουν οι τέσσερις εκτοξευτήρες Himars, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Αυτά τα ισχυρά και μεγάλης ακριβείας συστήματα εκτοξευτήρων πυραύλων έπαιξαν σημαντικό ρόλο στις πρόσφατες επιτυχίες των ουκρανικών στρατευμάτων. Περιλαμβάνονται επίσης 32 πυροβόλα Howitzer, πυρομαχικά και οβίδες πυροβολικού, νάρκες και 200 τεθωρακισμένα οχήματα.

Ο ρωσικός στρατός υποχωρούσε σήμερα στην περιφέρεια του Χάρκοβο, στη βορειοανατολική Ουκρανία, αλλά και στην περιφέρεια της Χερσώνας, στον νότο, σύμφωνα με χάρτες που παρουσίασε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, δείχνοντας τις πρόσφατες επιτυχίες της ουκρανικής αντεπίθεσης στα εδάφη που προσάρτησε η Μόσχα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments