Τεχνολογία

Apple: Παίρνει τηλέφωνο την αστυνομία όταν οι χρήστες του iPhone διασκεδάζουν

Apple: Παίρνει τηλέφωνο την αστυνομία όταν οι χρήστες του iPhone διασκεδάζουν

Πηγή Φωτογραφίας: Happydeals- Twitter- @LunaParkNYC

Τις τελευταίες ημέρες, χρήστες του iPhone 14 και της νέας σειράς των Apple Watches διαπιστώνουν ότι οι συσκευές τους καλούν την αστυνομία όταν αυτοί απλά διασκεδάζουν.

Όταν η Apple παρουσίασε το «crash detection» του νέου iPhone 14, πολλοί μίλησαν για μια λειτουργία που μπορεί να σώσει ζωές, αφού τα νέα smartphones της εταιρείας μπορούν να αναγνωρίσουν εάν ο χρήστης τους ενεπλάκη σε ατύχημα με το αυτοκίνητό του και να καλέσουν βοήθεια. Είναι αναμφισβήτητα μια πολύ καλή ιδέα, αλλά η εφαρμογή της στην πράξη φαίνεται να έχει διάφορα προβλήματα.

Τις τελευταίες ημέρες, χρήστες του iPhone 14 και της νέας σειράς των Apple Watches διαπιστώνουν ότι οι συσκευές τους καλούν την αστυνομία όταν αυτοί απλά διασκεδάζουν. Ο λόγος; Το «crash detection» ενεργοποιείται όταν μπαίνουν σε τρενάκια στο λούνα παρκ.

Η Sara White, μια 39χρονη οδοντίατρος, είπε στη Wall Street Journal ότι το iPhone 14 Pro της κάλεσε την αστυνομία όταν ανέβηκε στο Mystic Timbers, ένα τρενάκι ύψους 33 μέτρων στο πάρκο αναψυχής Kings Island στο Οχάιο. Το τρενάκι κινείται με ταχύτητα έως και 85 χιλιομέτρων την ώρα.

«Ο ιδιοκτήτης αυτού του iPhone ενεπλάκη σε σοβαρό αυτοκινητιστικό ατύχημα και δεν απαντά στο τηλέφωνό του», λέει η φωνή στην αυτόματη κλήση που έγινε στην αστυνομία, παρέχοντας τις συντεταγμένες του χρήστη. Από πίσω, ακούγονται τα ουρλιαχτά από τους επιβαίνοντες στο τρενάκι.

Αστυνομικοί που μετέβησαν στο πάρκο δεν εντόπισαν αυτοκινητιστικό ατύχημα, όπως αναφέρει η έκθεση συμβάντος της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η τοπική αστυνομία έλαβε έξι τέτοιες κλήσεις για δήθεν ατυχήματα στο Kings Island.

Εκπρόσωπος της Apple είπε στην εφημερίδα ότι η λειτουργία είναι «εξαιρετικά εύστοχη στο να εντοπίζει τα σοβαρά τρακαρίσματα» και θα συνεχίσει να βελτιώνεται με τον καιρό.

Όμως, αυτό δεν συμβαίνει μόνο στο Kings Island. Το πάρκο αναψυχής Dollywood έχει τοποθετήσει ταμπέλες σε δύο από τα πιο γρήγορα τρενάκια του, προειδοποιώντας τους επισκέπτες ότι δεν πρέπει να έχουν μαζί τους κινητά τηλέφωνα και άλλες συσκευές. «Λόγω της δυναμικής κίνησης που θα βιώσετε σε αυτό το τρενάκι, Apple Watches και άλλες παρόμοιες συσκευές μπορεί να ενεργοποιήσουν την λειτουργία κλήσης έκτακτης ανάγκης. Για να αποτρέψετε άσκοπες κλήσεις στο 100, παρακαλούμε κλείστε τις συσκευές ή βάλτε τις σε airplane mode», είναι οι οδηγίες που δίνει το πάρκο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments