Διεθνή

Μπάιντεν: Επαναξιολογεί τις σχέσεις ΗΠΑ – Σαουδική Αραβία μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ+

Μπάιντεν: Επαναξιολογεί τις σχέσεις ΗΠΑ – Σαουδική Αραβία μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ+

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο Μπομπ Μενέντεζ, ο Δημοκρατικός πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, ζήτησε τη Δευτέρα το "πάγωμα" της συνεργασίας με τη Σαουδική Αραβία, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων πωλήσεων όπλων

 Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επαναξιολογεί τη σχέση των ΗΠΑ με τη Σαουδική Αραβία μετά την ανακοίνωση του ΟΠΕΚ + την περασμένη εβδομάδα ότι θα μειώσει την παραγωγή πετρελαίου, δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι.

«Πιστεύω ότι ο πρόεδρος ήταν πολύ ξεκάθαρος ότι αυτή είναι μια σχέση που πρέπει να συνεχίσουμε να επαναξιολογούμε, που πρέπει να είμαστε πρόθυμοι να επανεξετάσουμε», είπε ο Κίρμπι σε συνέντευξή του στο CNN. «Και σίγουρα υπό το φως της απόφασης του ΟΠΕΚ, νομίζω ότι εκεί βρίσκεται».

Ο Μπάιντεν είναι πρόθυμος να συνεργαστεί με το Κογκρέσο για το μέλλον των σχέσεων με τη Σαουδική Αραβία, πρόσθεσε ο Κίρμπι.

Ο Μπομπ Μενέντεζ, ο Δημοκρατικός πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, ζήτησε τη Δευτέρα το “πάγωμα” της συνεργασίας με τη Σαουδική Αραβία, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων πωλήσεων όπλων, κατηγορώντας το βασίλειο ότι βοήθησε στην ανάληψη ευθύνης του ρωσικού πολέμου στην Ουκρανία, αφού ο OPEC+ ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα μείωνε την παραγωγή πετρελαίου.

Ο Μπάιντεν ήταν απογοητευμένος από την απόφαση του ΟΠΕΚ+, είπε ο Κίρμπι, και «είναι πρόθυμος να συνεργαστεί με το Κογκρέσο για να σκεφτεί πώς θα πρέπει να μοιάζει αυτή η σχέση στο μέλλον».

“Και νομίζω ότι θα είναι πρόθυμος να ξεκινήσει να κάνει αυτές τις συνομιλίες αμέσως. Δεν νομίζω ότι αυτό θα πρέπει να περιμένει ή να περιμένει, ειλικρινά, για πολύ ακόμη”, πρόσθεσε ο Κίρμπι.

Το θέμα δεν αφορά μόνο τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά είναι θέμα των συμφερόντων εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, πρόσθεσε ο Κίρμπι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments