Διεθνή

Ουκρανία: Ο Πούτιν κλιμακώνει την “εκδίκησή” του – Συνεδριάζει εκτάκτως η G7

Ουκρανία: Ο Πούτιν κλιμακώνει την “εκδίκησή” του – Συνεδριάζει εκτάκτως η G7

Πηγή Φωτογραφίας: tass

Η εκδίκηση του Ρώσου προέδρου μπήκε σε νέα φάση και είχε προαναγγελθεί από τον ίδιο, έκανε λόγο για "τρομοκρατική επίθεση"

Η χθεσινή ημέρα, έδωσε απάντηση στο ερώτημα πώς θα αντιδράσει ο Ρώσος πρόεδρος, μετά την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη γέφυρα της Κριμαίας.

Στόχος έγινε ξανά το Κίεβο με τις ρωσικές δυνάμεις να εξαπολύουν ευρεία πυραυλική επίθεση σε όλη την Ουκρανία…

Η εκδίκηση του Ρώσου προέδρου μπήκε σε νέα φάση και είχε προαναγγελθεί από τον ίδιο, έκανε λόγο για “τρομοκρατική επίθεση”, με τον τον αντιπρόεδρο  του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ να δίνει στίγμα προθέσεων του Πούτιν: “εάν συνεχιστούν οι απόπειρες διενέργειας τρομοκρατικών επιθέσεων στο έδαφός μας, οι απαντήσεις της Ρωσίας θα είναι σκληρές. Το πρώτο επεισόδιο έχει παιχθεί” για να συμπληρώσει ότι “θα υπάρξουν κι άλλα”.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία εισήλθε σε νέα φάση και κλιμακώνεται επικίνδυνα, την ώρα που οι ρωσικές δυνάμεις καταγράφουν απώλειες στο πεδίο της μάχης, ο Πούτιν αντιμετωπίζει εσωτερικές γκρίνιες με αιχμή και τη μερική επιστράτευση που πήγε λάθος στη δοργάνωσή της, αλλά πέρα απο όλα αυτά, η γέφυρα – το προσωπικό επίτευγμα του Ρώσου προέδρου- χτυπήθηκε.

Το Κίεβο αν και δεν ανέλαβε την ευθύνη, ωστόσο η πρώτη αντίδραση του σύμβουλου του  Ζελένσκι, Μιχαϊλο Ποντόλιακ, λίγες ώρες μετά την έκρηξη το περασμένο Σάββατο, ήταν αρκετή. Ο Ποντόλιακ, έγραψε στο twitter: “Η έκρηξη στη γέφυρα ήταν μόνο η αρχή. Ο,τιδήποτε παράνομο πρέπει να καταστραφεί, οτιδήποτε κλεμμένο πρέπει να επιστραφεί στην Ουκρανία, οποιαδήποτε κατοχή της Ρωσίας πρέπει να εξαλειφθεί”.

Η ρωσική αντίδραση δεν άργησε να έρθει…και η Ρωσία υπό το βάρος του “γοήτρου” αλλά και των σημαντικών απωλειών, αλλάζει τον επικεφαλής της γενικής διοίκησης και τοποθετεί τον Σεργκέι Σουροβίκιν, αρχηγό της ρωσικής αεροπορίας από το 2017 και βετεράνο των ρωσικών πολεμικών επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν, την Τσετσενία και τη Συρία, ο οποίος σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας έχει τη φήμη ενός διεφθαρμένου και βάναυσου στρατηγού. “Δεν έχω εκπλαγεί με όσα βλέπω να συμβαίνουν στο Κιέβο σήμερα το πρωί. Ο Σουροβίκιν είναι απολύτως αδίστακτος (…) Φοβάμαι ότι τα χέρια του θα καλυφθούν τελείως με το αίμα των Ουκρανών”,δήλωσε στον Guardian πρώην αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας.

Στο πλευρό του Πούτιν στο πεδίο της μάχης στέκεται πλέον κι επισήμως και ο τελευταίος του σύμμαχος στο ευρωπαϊκό έδαφος. Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο καταγγέλλει ότι η χώρα του απειλείται με επιθέσεις από τη Λιθουανία, την Πολωνία και την Ουκρανία. Μόσχα και Μινσκ συμφωνούν στην οργάνωση και ανάπτυξη κοινής στρατιωτικής περιφερειακής δύναμης και αυτό σηματοδοτεί την επίσημη εμπλοκή του λευκορωσικού στρατού στον πόλεμο.

Η συνεδρίαση των G7

Οι νέες εξελίξεις προκαλούν φόβους, και σήμερα οι επτά ηγέτες των πιο προηγμένων χωρών του κόσμο συνεδριάζουν στις 3 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος, με τη συμμετοχή και του Ουκρανού προέδρου. Η Δύση υπόσχεται να παραμείνει στο πλευρό του Κιέβου, κι όπως όλα δείχνουν ο πόλεμος δεν δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments