Πολιτική

Σύνοδος του ΝΑΤΟ: Συνάντηση Παναγιωτόπουλου – Ακάρ

Σύνοδος του ΝΑΤΟ: Συνάντηση Παναγιωτόπουλου – Ακάρ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Συνάντηση είχε ο Υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ

Συνάντηση είχε ο Υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση που έχουν οι δύο υπουργοί Άμυνας μετά από πολύ καιρό και ιδίως μετά την κλιμάκωση της προκλητικής ρητορικής της Άγκυρας. Η τελευταία επαφή των Παναγιωτόπουλου και Ακάρ ήταν τον περασμένο Ιούλιο στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, όπου είχαν συζητήσει να πέσουν οι τόνοι.

Ωστόσο ο Τούρκος υπ. Άμυνας έχει επιδοθεί δε κρεσέντο προκλήσεων το τελευταίο διάστημα, πότε καλώντας τους Έλληνες να μάθουν κολύμπι και να προσέξουν μην επαναληφθεί το 1922 και πότε λέγοντας ότι δεν θα κάνουν βήμα πίσω και πως Αεροπορία και Ναυτικό της Τουρκίας έχουν λάβει συγκεκριμένες οδηγίες.

Χθες, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, στην έδρα της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου των αρμόδιων υπουργών. Η συνάντηση διήρκεσε 22 λεπτά και στο τραπέζι βρέθηκαν ζητήματα που αφορούν στην ασφάλεια και την ειρήνη. Μάλιστα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, όπως έγραψε και σε σχετική ανάρτηση στο Twitter, τόνισε τη σημασία της συνοχής και της ενότητας ειδικά στην Νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ .

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Οργή για την έκθεση “ράπισμα” της Κομισιόν

Την οργισμένη αντίδραση της Τουρκία προκάλεσε η έκθεση “ράπισμα” της Κομισιόν για τη διεύρυνση, επειδή δεν υιοθετούνται οι ψευδείς ισχυρισμοί της…

«Η Έκθεση για την Τουρκία για το 2022, που δημοσιεύτηκε σήμερα από την Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), αποκαλύπτει για άλλη μια φορά την προσέγγιση της ΕΕ στη χώρα μας, η οποία απέχει πολύ από τη στρατηγική της σκοπιά και στερείται οράματος. Αυτή η έκθεση, στην οποία αγνοούνται οι ευθύνες έναντι της υποψήφιας χώρας Τουρκίας και επιδεικνύεται μια προσέγγιση διπλών προτύπων, είναι άλλο ένα παράδειγμα της προκατειλημμένης στάσης της ΕΕ έναντι της Τουρκίας» σημειώνουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση τους

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments