Διεθνή

Ενέργεια: Νέα συνάντηση Σολτς – υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών για το μέλλον των πυρηνικών σταθμών

Ενέργεια: Νέα συνάντηση Σολτς – υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών για το μέλλον των πυρηνικών σταθμών

Πηγή Φωτογραφίας: euractiv

Χωρίς συμφωνία κατέληξε η χεθσινοβραδυνή συνάντησή τους και το ραντεβού ανανεώθηκε για τη Δευτέρα

Σήμερα αναμένεται να συνεχιστεί η συζήτηση του Γερμανού καγκελάριου Όλαφ Σολτς με τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών, Ρόμπερτ Χάμπεκ και Κρίστιαν Λίντνερ, αντίστοιχα για το μέλλον των τριών πυρηνικών σταθμών που απομένουν σε λειτουργία

Η χθεσινοβραδυνή συνάντηση δεν κατέληξε σε συμφωνία.

Την περασμένη Παρακευή ο Σολτς είναι εκφράσει την πεποίθηση ότι «Θα λύσουμε το πολύ συγκεκριμένο πρακτικό ζήτημα πολύ σύντομα, εντός της επόμενης εβδομάδας», ενώ ο αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Λαρς Κλινγκμπάιλ είχε τονίσει ότι ανέμενε το θέμα να ξεκαθαρίσει έως χθες (Κυριακή).

Οι Πράσινοι, από την πλευρά τους, αποφάσισαν χθες στο Συνέδριό τους στη Βόνη ότι θα ζητήσουν τη διατήρηση των πυρηνικών σταθμών Isar 2 και Νεκαρβεστχάιμ 2 σε εφεδρεία έως την 15η Απριλίου του 2023. Εφόσον κριθεί απαραίτητο, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή ενέργειας, επισημαίνεται στο ψήφισμα των Πρασίνων. Οι Φιλελεύθεροι (FDP) όμως τάσσονται υπέρ της διατήρησης των τριών σταθμών σε λειτουργία τουλάχιστον μέχρι το 2024 και ζητούν ακόμη και την ενεργοποίηση σταθμών που έχουν ήδη κλείσει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments