Διεθνή

Ο Μπάιντεν συγχαίρει, η Μελόνι δεσμεύεται

Ο Μπάιντεν συγχαίρει, η Μελόνι δεσμεύεται

Πηγή Φωτογραφίας: then24/lastampa

Μετά τις ανησυχίες ότι η δεξιά κυβέρνηση της Μελόνι θα αποσύρει την υποστήριξή της στην Ουκρανία, η νέα Πρωθυπουργός της Ιταλίας δεσμεύτηκε να συνεχίσει να υποστηρίζει το Κίεβο, παρά τις αντιρρήσεις ορισμένων μελών του κυβερνώντος συνασπισμού

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, συνεχάρη τη Τζόρτζια Μελόνι, μετά την ορκωμοσία της πρωθυπουργού της Ιταλίας. Ο Αμερικανός ηγέτης τόνισε, όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ότι χαιρετίζει τη συνεργασία με την Τζόρτζια Μελόνι, στις προσπάθειες υποστήριξης της Ουκρανίας στον αγώνα της κατά της Ρωσίας.

Ο Μπάιντεν δήλωσε: «Συγχαίρω την Τζόρτζια Μελόνι για την εκλογή της ως νέα πρωθυπουργό της Ιταλίας». Και συμπλήρωσε, λέγοντας πως «η Ιταλία είναι ένας ζωτικός σύμμαχος του ΝΑΤΟ και στενός εταίρος, καθώς οι χώρες μας μαζί αντιμετωπίζουν κοινές παγκόσμιες προκλήσεις. Ως ηγέτης της G7, χαιρετίζω την προώθηση της υποστήριξής μας προς την Ουκρανία, για να λογοδοτήσουμε τη Ρωσία για την επιθετικότητά της, για να εξασφαλίσουμε τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών αξιών και τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη».

Η αντιρωσική δέσμευση της Μελόνι

Μετά τις ανησυχίες ότι η δεξιά κυβέρνηση της Μελόνι θα αποσύρει την υποστήριξή της στην Ουκρανία, η νέα Πρωθυπουργός της Ιταλίας δεσμεύτηκε να συνεχίσει να υποστηρίζει το Κίεβο, παρά τις αντιρρήσεις ορισμένων μελών του κυβερνώντος συνασπισμού.

Υπενθυμίζεται ότι, στα τέλη του Σεπτεμβρίου, η Μελόνι είχε διευκρινίσει πως η Ουκρανία μπορεί να υπολογίζει στη στήριξη της νέας ιταλικής κυβέρνησης.

Σε σχετική ανάρτησή της είχε αναφέρει, αναφερόμενοι στους Ουκρανούς, ότι «ξέρετε ότι μπορείτε να βασιστείτε στην πιστή υποστήριξή μας στην υπόθεση της ελευθερίας του ουκρανικού λαού».

Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Β. Ζελένσκι είχε απαντήσει: «Εκτιμούμε τη συνεχιζόμενη υποστήριξη της Ιταλίας προς την Ουκρανία στον αγώνα κατά της ρωσικής επιθετικότητας. Βασιζόμαστε στην παραγωγική συνεργασία με την ιταλική κυβέρνηση».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments