Καιρός

Μακρόν: Βλέπει “προοπτική ειρήνης” στον πόλεμο υπό όρους

Μακρόν: Βλέπει “προοπτική ειρήνης” στον πόλεμο υπό όρους

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Η Γαλλία έχει επανειλημμένα τονίσει τη σημασία της διατήρησης των δυτικών διπλωματικών καναλιών στη Μόσχα από τότε που οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν στην Ουκρανία

 Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε την Κυριακή ότι πιστεύει ότι υπάρχει μια ευκαιρία για ειρήνη στην Ουκρανία, παρόλο που η Ρωσία προειδοποίησε ότι η σύγκρουση εκεί μπορεί να κλιμακωθεί.

«Υπάρχει η προοπτική για ειρήνη, θα έρθει κάποια στιγμή», είπε ο Μακρόν σε διάσκεψη στη Ρώμη με στόχο την αναζήτηση τρόπων προώθησης της παγκόσμιας ειρήνης.

«Και σε μια συγκεκριμένη στιγμή, δεδομένου του τρόπου με τον οποίο εξελίσσονται τα πράγματα, και όταν ο ουκρανικός λαός και οι ηγέτες του θα έχουν αποφασίσει για τους όρους αυτού, μπορεί να οικοδομηθεί μια ειρηνευτική συμφωνία με την άλλη πλευρά», πρόσθεσε ο Μακρόν.

Η Γαλλία έχει επανειλημμένα τονίσει τη σημασία της διατήρησης των δυτικών διπλωματικών καναλιών στη Μόσχα από τότε που οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Η Ρωσία εκτόξευσε πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Mykolaiv που ελέγχεται από την Ουκρανία την Κυριακή και η Μόσχα είπε ότι η σύγκρουση τείνει προς «ανεξέλεγκτη κλιμάκωση».

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου συζήτησε την κατάσταση στην Ουκρανία σε ξεχωριστές τηλεφωνικές συνομιλίες την Κυριακή με τον Υπουργό Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας Σεμπαστιέν Λεκόρνου, καθώς και με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν και τους υπουργούς Άμυνας της Βρετανίας και της Τουρκίας.

Χωρίς να παράσχει στοιχεία, ο Σόιγκου είπε ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να κλιμακωθεί με μια «βρώμικη βόμβα» – συμβατικά εκρηκτικά με ραδιενεργό υλικό. Η Ουκρανία δεν διαθέτει πυρηνικά όπλα, ενώ η Ρωσία έχει δηλώσει ότι θα μπορούσε να προστατεύσει το ρωσικό έδαφος με το πυρηνικό της οπλοστάσιο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments