Ελλάδα

Παμπειραϊκή απεργία σήμερα – Δεν φεύγουν τα πλοία από Πειραιά

Παμπειραϊκή απεργία σήμερα – Δεν φεύγουν τα πλοία από Πειραιά

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Η απεργία αφορά όλα στα πλοία που βρίσκονται στη γεωγραφική έκταση του Πειραιά και των παραλιακών δήμων

Αλλαγές και τροποποιήσεις θα υπάρξουν σήμερα Τρίτη 25 Οκτωβρίου στο πρόγραμμα των ακτοπλοϊκών δρομολογίων, λόγω της 24ωρης πανπειραϊκής απεργίας των πέντε σωματείων-μέλη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΕΝΕΝ, ΠΕΜΕΝ, ΠΕΑΘΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ), από τις 00:01 έως τις 24:00.

Στις 11:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί και απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Η απεργία αφορά όλα στα πλοία που βρίσκονται στη γεωγραφική έκταση του Πειραιά και των παραλιακών δήμων. Έτσι, στο λιμάνι του Πειραιά θα μπορούν να δένουν τα πλοία που φτάνουν, ενώ δεν θα γίνεται ο απόπλους.

Τα σωματεία ζητούν την απόσυρση του σχεδίου για τον νέο Κώδικα Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου (ΚΙΝΔ) και υπογραφή ΣΣΕ με πραγματικές αυξήσεις, όπως τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους.

«Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, αποφάσισαν 24ωρη Παμπειραϊκή απεργία όπως και τα σωματεία ΠΕΝΕΝ (Ναύτες), ΠΕΑΘΕΝ (Θαλαμηπόλοι), απαιτώντας την απόσυρση της αναθεώρησης – έκτρωμα του ΚΙΝΔ, ανανέωση και εφαρμογή των ΣΣΕ, με αυξήσεις στους μισθούς, ενάντια στην ακρίβεια και τον πληθωρισμό», επισημαίνουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments