Nέα της αγοράς

Η Ευρώπη ξεκαθάρισε στον Μασκ: «Θέλεις να μπεις στην Ηπειρό μας; Αυτοί είναι οι κανόνες μας»

Η Ευρώπη ξεκαθάρισε στον Μασκ: «Θέλεις να μπεις στην Ηπειρό μας; Αυτοί είναι οι κανόνες μας»

Πηγή Φωτογραφίας: USA Today

«Δεν με νοιάζει τι κάνει εκτός Ευρώπης», είχε δηλώσει ο Μπρετόν

Τα σχέδια του Έλον Μασκ για το Twitter θα κληθούν να αντιμετωπίσουν ένα μεγάλο εμπόδιο, την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού λίγες ώρες αφότου ο Έλον Μασκ ανήρτησε στο Twitter ότι «ελευθέρωσε το πουλί», ο Επίτροπος Εσωτερικών Αγορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τιερί Μπρετόν προειδοποίησε ότι στην Ευρώπη «το πουλί θα πετάξει» σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ. Σημειώνεται ότι η «απελευθέρωση», αναφέρεται στην ελευθερία του λόγου στην οποία αποσκοπεί ο Μασκ, και το «πουλί» αναφέρεται στο λογότυπο του Twitter.

Ο σχετικός νόμος που τέθηκε σε ισχύ πρόσφατα δίνει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ελευθερία εποπτείας τεχνολογικών πλατφορμών και την παρέμβαση για αφαίρεση παράνομου περιεχομένου.

Ο Μπρετόν, μία από τις ηχηρές φωνές υπέρ του ελέγχου των τεχνολογικών εταιρειών, είχε προειδοποιήσει τον Μασκ πριν από μήνες πως η προσέγγισή του για την ελευθερία του λόγου θα πρέπει να ακολουθεί την ευρωπαϊκή νομοθεσία. «Δεν με νοιάζει τι κάνει εκτός Ευρώπης», είχε δηλώσει ο Μπρετόν στην τηλεόραση του Bloomberg τον Απρίλιο. «Θέλεις να μπεις στην Ευρώπη; Αυτοί είναι οι κανόνες μας».

Κύριος στόχος της νομοθεσίας είναι να διασφαλίσει ότι οι εταιρείες εντοπίζουν και αφαιρούν εγκαίρως το παράνομο περιεχόμενο. Ωστόσο, το τι θεωρείται παράνομο διαφέρει σημαντικά μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ. Το Twitter, όπως όλες οι εταιρείες social media, θα πρέπει να παρακολουθεί και να αφαιρεί το παράνομο περιεχόμενο ανεξάρτητα από τη χώρα από την οποία δημοσιεύτηκε, διαφορετικά θα αντιμετωπίσει πρόστιμα έως και 6% του παγκόσμιου ετήσιου τζίρου του. Εάν το Twitter παραβεί επανειλημμένως τους κανόνες, μπορεί να της απαγορευτεί συνολικά η λειτουργία του εντός της ΕΕ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments