Διεθνή

Ασάφεια βασιλεύει στη Χερσώνα

Ασάφεια βασιλεύει στη Χερσώνα

Πηγή Φωτογραφίας: kyivpost

Και σήμερα, διέρρευσαν, ακόμη και σε μερίδα του ημέτερου Τύπου, πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες επίκειται η ολοκληρωτική ρωσική νίκη της Χερσώνας

Πόλη – κλειδί για την εξέλιξη του πολέμου που διεξάγει η Ρωσία είναι η Χερσώνα, από την οποία ο Πρόεδρος Β. Πούτιν φέρεται να αμφιταλαντεύεται για το εάν θα εξακολουθήσει τις εχθροπραξίες ή αν θα αποχωρήσει, όπως ισχυρίζονται πολλοί αναλυτές πολέμου και συγκρούσεων.

Συγκεκριμένα, η οριστική κατίσχυση των ρωσικών στρατευμάτων στην πόλη της Χερσώνας είναι ο διακαής πόθος του Β. Πούτιν, ο οποίος γνωρίζει άριστα ότι, εάν χάσει το στοίχημα της Χερσώνας, καραδοκούν οι δελφίνοι, έτοιμοι να θέσουν υπό αμφισβήτηση τις ηγετικές ικανότητές του στον πόλεμο που διεξάγεται εδώ και οκτώ ολόκληρους μήνες.

Και σήμερα, διέρρευσαν, ακόμη και σε μερίδα του ημέτερου Τύπου, πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες επίκειται η ολοκληρωτική ρωσική νίκη της Χερσώνας. Ωστόσο, μια πληροφορία, που στερείται πηγής και προέλευσης, δεν είναι υποχρεωτικά πειστική.

Η πόλη της Χερσώνας έχει γίνει το σκηνικό της ουσιαστικής μάχης στη ρωσοουκρανική σύγκρουση. Η Μόσχα ισχυρίζεται ότι βρίσκεται σε διαδικασία ενίσχυσης των στρατευμάτων στο πεδίο. Οι ουκρανικές δυνάμεις λαμβάνουν θέση, οπλισμένες με νέο εξοπλισμό.

Ανεπίσημα, όμως, πολλοί παρατηρητές αναφέρουν ενέργειες που δηλώνουν αποχώρηση από τον ρωσικό στρατό.

«Ο Πούτιν διατάζει την αποχώρηση»

Σύμφωνα με την έκθεση της δεξαμενής σκέψης Institute Study of War (ISW), πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι ο ρωσικός στρατός δεν υπερασπίζεται πια την πόλη της Χερσώνας. Με βάση τη σχετική έρευνα, ο ρωσικός στρατός αποσύρεται ήδη από την Χερσώνα. Το ISW εξηγεί ότι αρκετές περιοχές της πόλης έχουν εγκαταλειφθεί από τον ρωσικό στρατό, ο οποίος έχει υψώσει φράγματα και αφαιρεί σημαίες.

Το Ινστιτούτο ειδικεύεται στην ανάλυση πολεμικών συγκρούσεων και πρόεδρός του είναι η Κίμπερλι Κέηγκαν, η οποία είναι διδάκτωρ στρατιωτικής ιστορίας.

Στην έρευνα που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Ινστιτούτου Μελέτης Πολέμου, τονίζεται ότι, ήδη, έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από την περιοχή.

Πιο ειδικά, η έκθεση των ερευνητών του Ινστιτούτου αναφέρει πως «οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να αποσύρουν στρατεύματα από τη βορειοδυτική περιφέρεια της Χερσώνας, αλλά δεν είναι ακόμα σαφές εάν οι ρωσικές δυνάμεις θα πολεμήσουν για την πόλη Χερσώνα. Ο βουλευτής κατοχής της Χερσώνας, Kirill Stremousov, δήλωσε στις 3 Νοεμβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις «πιθανότατα θα αναχωρήσουν για την αριστερή (ανατολική) όχθη» του Δνείπερου, προτρέποντας τους αμάχους να απομακρυνθούν από την πόλη «το συντομότερο δυνατό».

Η έρευνα, την οποία ο αναγνώστης δύναται να συμβουλευθεί σε ηλεκτρονική έκδοση, καταλήγει ότι «ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να αντιμετωπίζει έντονα προβλήματα στην προμήθεια κρίσιμου στρατιωτικού εξοπλισμού. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας πιθανότατα συνεχίζει τις προσπάθειες κινητοποίησης κρυφά και οι Ρώσοι αξιωματούχοι κατοχής συνέχισαν τις αναγκαστικές εκκενώσεις στην περιφέρεια Χερσώνα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments