Ελλάδα

Emirates: Τούρκος υπήκοος ο ύποπτος που αναζητούσε η CIA

Emirates: Τούρκος υπήκοος ο ύποπτος που αναζητούσε η CIA
Αραβικής καταγωγής με τουρκική υποκοότητα είναι ο άνδρας για τον οποίο έστειλε χθες σήμα η CIA

Αραβικής καταγωγής με τουρκική υποκοότητα είναι ο άνδρας για τον οποίο έστειλε χθες σήμα η CIA θεωρώντας τον ύποπτο και επικίνδυνο για τρομοκρατία και προκαλώντας το απίστευτο θρίλερ που εκτυλίχθηκε χθες με τα δύο αεροπλάνα της Εmirates.

Το απίστευτο θρίλερ εκτυλίχθηκε χθες με επίκεντρο το Ελ. Βενιζέλος και τις δύο πτήσεις της Emirates τη μία που ετοιμαζόταν να αναχωρήσει για Ντουμπάι και την δεύτερη που είχε ήδη απογειωθεί από την Αθήνα βρισκόταν πάνω απο την Ιταλία και η Γαλλία της απαγόρευσε την είσοδο στο FIR του Παρισιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εν λόγω άνδρας διαμένει στην Αθήνα υπό καθεστώς Ασύλου και είχε κάνει αίτημα για να του χορηγηθεί βίζα για να ταξιδέψει στην Αμερική όπου διαμένει η οικογένειά του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιος φίλος του φέρεται να επικοινώνησε είτε με τις αμερικανικές είτε με τις ελληνικές αρχές και να υποστήριξε ότι πρόκειται για τρομοκράτη ο οποίος ετοιμάζεται να κάνει τρομοκρατικό χτύπημα σε κάποιες από τις εν λόγω πτήσεις.

Εκτός όλων των άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες, ερευνάται το ενδεχόμενο να πρόκειται για προσωπική διαφορά ανάμεσα στο άτομο που υποστήριξε στις αρχές τα περί τρομοκρατικής δράσης και τον άνδρα τον οποίο έψαχναν οι αρχές χθες στα δύο αεροπλάνα της Εmirates αλλά δεν βρήκαν.

Όλο το χρονικό

Η πληροφορία που υπήρξε από τη CIA και έκανε λόγο για έναν ύποπτο επιβάτη αραβικής καταγωγής σε πτήση της Emirates από την Αθήνα, έθεσε σε συναγερμό την Πέμπτη (10/11) το Ελευθέριος Βενιζέλος και τις Αρχές. Δύο ήταν οι προγραμματισμένες πτήσεις της συγκεκριμένης εταιρείας, η μία με προορισμό τη Νέα Υόρκη και η άλλη το Ντουμπάι.

Στις 17:32 είχε ήδη αναχωρήσει από την Αθήνα η πτήση EK209 της Emirates με προορισμό τη Νέα Υόρκη με 228 επιβάτες και 18 άτομα πλήρωμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γαλλία και η Ιταλία δεν δέχτηκαν να προσγειωθεί το αεροσκάφος στο έδαφός τους, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει να κάνει κύκλους στον αέρα. Ο πιλότος πήρε την απόφαση να γυρίσει πίσω, στην Αθήνα, ενώ ακολούθησε πορεία αποκλειστικά πάνω από θάλασσα.

Ακολούθησε έλεγχος, χωρίς όμως να εντοπιστεί κάτι ανησυχητικό. Υπήρχε όμως η πληροφορία οτι ένα ύποπτο πρόσωπο ταξίδευε με πλαστά στοιχεία. Το αεροσκάφος συνοδευόταν από ζεύγος μαχητικών F-16 της 340 Μοίρας της Πολεμικής Αεροπορίας κατά την επιστροφή του στην Αθήνα. Τα ελληνικά μαχητικά απογειώθηκαν στις 21:09 από τη Σούδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments