Διεθνή

Ενδιάμεσες εκλογές: Οριακή νίκη Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων

Ενδιάμεσες εκλογές: Οριακή νίκη Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων

Πηγή Φωτογραφίας: cnn

Με ισχνή πλειοψηφία ικανή ωστόσο για να καθυστερήσει την ατζέντα του Αμερικανού προέδρου

Οι Ρεπουμπλικάνοι εξασφάλισαν τις 218 έδρες που απαιτούνται για την πλειοψηφία στην κάτω βουλή του Κογκρέσου μια εβδομάδα μετά τις ενδιάμεσες εκλογές, σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Ενώ το περιθώριο του κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων είναι ισχνό, είναι ωστόσο ικανό να καθυστερήσει την ατζέντα του προέδρου Τζο Μπάιντεν για τα επόμενα δύο χρόνια. Αλλά οι Δημοκρατικοί θα διατηρήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας όταν το νέο Κογκρέσο συγκληθεί τον Ιανουάριο.

Ο Κέβιν ΜακΚάρθι, ο οποίος επιλέχθηκε από τους επίσημους Ρεπουμπλικάνους την Τρίτη για να είναι ο υποψήφιός τους για να αντικαταστήσει τη Δημοκρατική Νάνσι Πελόζι ως την επόμενη Πρόεδρο της Βουλής, πανηγύρισε μέσω twitter.

«Οι Αμερικανοί είναι έτοιμοι για μια νέα κατεύθυνση και οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής είναι έτοιμοι να το πράξουν», έγραψε  ο βουλευτής της Καλιφόρνια το βράδυ της Τετάρτης.

Προκειμένου να εκλεγεί Πρόεδρος, ο ηγέτης της Ρεπουμπλικανικής μειοψηφίας της Βουλής πρέπει να κερδίσει την υποστήριξη της πλειοψηφίας από τα 435 μέλη της ολομέλειας της Βουλής.

Όμως η κ. Πελόζι έδειξε ότι δεν θα εγκαταλείψει, δεσμευόμενη σε μια δήλωση το βράδυ της Τετάρτης ότι το κόμμα της θα ασκήσει «ισχυρή μόχλευση σε μια πενιχρή πλειοψηφία των Ρεπουμπλικανών».

Η πρώτη γυναίκα που κατέλαβε το αξίωμα, η 82χρονη Πελόζι, δεν είπε τίποτα σχετικά με το εάν σχεδίαζε να παραμείνει ως ηγέτης της μειοψηφίςνότητας, εν μέσω εικασιών στην Ουάσιγκτον για το μέλλον της.

Λίγο νωρίτερα, ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συνεχάρη τον κ. Μακάρθι.

«Ο αμερικανικός λαός περιμένει από εμάς να φέρνουμε σε πέρας πράγματα γι’ αυτόν. Θα συνεργαστώ με οποιονδήποτε -Δημοκρατικό ή Ρεπουμπλικάνο- είναι διατεθειμένος να συνεργαστεί μαζί μου για να εξασφαλίσουμε αποτελέσματα» προς όφελος των Αμερικανών, πρόσθεσε ο κ. Μπάιντεν σε ανακοίνωσή του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments