Διεθνή

Ουκρανία: Κατεστραμμένο το μισό ενεργειακό σύστημα

Ουκρανία: Κατεστραμμένο το μισό ενεργειακό σύστημα
Να σκεφτούν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να φύγουν από την Ουκρανία οι πολίτες της ζητάει ο επικεφαλής της μεγαλύτερης ιδιωτικής εταιρείας ενέργειας της χώρας

Να σκεφτούν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να φύγουν από την Ουκρανία οι πολίτες της ζητάει ο επικεφαλής της μεγαλύτερης ιδιωτικής εταιρείας ενέργειας της χώρας, της DTEK, Μαξίμ Τιμτσένκο σε συνέντευξή του στο BBC.

Οι πολίτες θα πρέπει να σκεφτούν να φύγουν από τη χώρα για να μειώσουν τη ζήτηση στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας ανέφερε και πρόσθεσε ότι «εάν μπορούν να βρουν ένα εναλλακτικό μέρος για να μείνουν για άλλους τρεις ή τέσσερις μήνες, θα είναι πολύ χρήσιμο για το σύστημα».

Οι ρωσικές επιθέσεις έχουν καταστρέψει σχεδόν το ήμισυ του ενεργειακού συστήματος της Ουκρανίας. Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και θέρμανση την ώρα που οι θερμοκρασίες πέφτουν συνεχώς και ο χειμώνας έχει κάνει αισθητή την παρουσία του στη χώρα. Σε ορισμένες περιοχές της Ουκρανίας ήδη οι θερμοκρασίες είναι κάτω από το μηδέν και υπάρχει ανησυχία ότι εκατομμύρια άνθρωποι θα μείνουν χωρίς ρεύμα και θέρμανση καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα.

Τα μπλακ άουτ – προγραμματισμένα και μη – είναι πλέον σύνηθες φαινόμενο σε πολλές περιοχές της Ουκρανίας, καθώς η Ρωσία εκτοξεύσει συχνά πυραύλους στοχεύοντας σε ενεργειακές εγκαταστάσεις.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι τα χτυπήματα ήταν «συνέπεια» της άρνησης της Ουκρανίας να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία.

Σύμφωνα με τον Μαξίμ Τιμτσένκο η εταιρεία του οποίου προμηθεύει περισσότερο από το ένα τέταρτο της ενέργειας της Ουκρανίας, λέει ότι το σύστημα γίνεται λιγότερο αξιόπιστο με κάθε ρωσική επίθεση και η μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας είναι το κλειδί για να διατηρηθεί σε λειτουργία. Η κυβέρνηση προέτρεψε τους πολίτες να περιορίσουν τη χρήση οικιακών συσκευών όπως φούρνους και πλυντήρια ρούχων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments