Διεθνή

Euronews: Μηταράκης – Ζητάμε πρωτοβουλία μετεγκατάστασης

Euronews: Μηταράκης – Ζητάμε πρωτοβουλία μετεγκατάστασης

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Κατεπείγουσα επιστολή με την οποία ζητάει άμεση συνδρομή από την Κομισιόν για την μετεγκατάσταση των 400 μεταναστών που διασώθηκαν από στην Παλαιόχωρα Χανίων απέστειλε ο Νότης Μηταράκης.

Ο Έλληνας υπουργός μετανάστευσης και ασύλου καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να δείξει έμπρακτη αλληλεγγύη προς τις χώρες πρώτης υποδοχής για τη διαχείριση του μεταναστευτικού.

Με αφορμή το ναυάγιο νοτίως της Κρήτης, ο Νότης Μηταράκης επισημαίνει στους παραλήπτες της επιστολής Μαργαρίτη Σχοινά, Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ίλβα Γιόχανσον, Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, ότι οι χώρες πρώτης υποδοχής στην ΕΕ δεν είναι εφικτό να σηκώνουν μόνες τους το ολοένα αυξανόμενο βάρος της μεταναστευτικής κρίσης.

Παράλληλα, όπως σημειώνει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, η Ελλάδα έχει επανειλημμένα επισημάνει την νέα τακτική των λαθροδιακινητών να επιχειρούν να μεταφέρουν μετανάστες προς την Ευρώπη χρησιμοποιώντας μεγαλύτερα πλοία, ενώ παράλληλα έχει τονίσει πως πρέπει συλλογικά να δράσει η ΕΕ έτσι ώστε να αποφευχθούν αυτές οι επιχειρήσεις καθώς θέτουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή.

Ο Νότης Μηταράκης, τέλος, επισημαίνει ότι «ζητάμε από την Επιτροπή να αναλάβει αμέσως και να συντονίσει μια πρωτοβουλία μετεγκατάστασης» αναφορικά στην συγκεκριμένη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι η ευθύνη για τη διάσωση ζωών στη θάλασσα μοιράζεται δικαίως μεταξύ των κρατών μελών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments