Πολιτισμός

Επιλέξαμε χριστουγεννιάτικους προορισμούς που θεωρούνται must-visit και φέτος

Επιλέξαμε χριστουγεννιάτικους προορισμούς που θεωρούνται must-visit και φέτος

Πηγή Φωτογραφίας: London Magical Tours

Ετοιμάστε την travel bag σας κι απολαύστε το ταξίδι σας

Η αντίστροφη μέτρηση για τις γιορτές των Χριστουγέννων έχει ξεκινήσει κι η Ευρώπη έχει ήδη μπει σε Christmas mood. Η πιο λαμπερή, η πιο φανταχτερή season της χρονιάς είναι εδώ κι εμείς, ετοιμαζόμαστε να την απολαύσουμε, παρέα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, εντός ή εκτός των συνόρων. Αυτή την περίοδο τα ταξίδια έχουν την τιμητική τους, καθώς οι μεγάλες πόλεις της Ευρώπης φορούν τα καλά τους και μοιάζουν πιο ελκυστικές και σαγηνευτικές από ποτέ, καλώντας τους visitors να τις γνωρίσουν από κοντά κι εμείς, επιλέξαμε τις must-visit sities, που θεωρούνται must-visit και φέτος.

Travel mode on! Παρίσι, Γαλλία

Τι μπορεί να πει κανείς για το Παρίσι; Είναι μία πόλη ιδιαίτερη, μία πόλη μαγική που σαγηνεύει όσους καταφθάνουν σε αυτήν από το πρώτο λεπτό. Μία πόλη που κάθε εποχή του χρόνου αποκτά διαφορετική ομορφιά κι ειδικά τώρα, μπαίνοντας σε festive-mood, μοιάζει να έχει ακόμη περισσότερη λάμψη. Η γαλλική πρωτεύουσα προσφέρεται για ατελείωτες βόλτες, για shopping therapy και για αμέτρητες επισκέψεις στα εντυπωσιακά μουσεία και τα αξιοθέατά της, ενώ φημίζεται και για τη γαστρονομία της και δεν είναι καθόλου τυχαίο πως την επιλέγουν όσοι αγαπούν το καλό φαγητό και τις εκλεκτές γεύσεις, καθώς στα μεγάλα εστιατόριά της, συναντά κανείς τους κορυφαίους chefs της παγκόσμιας σκηνής.

Λονδίνο, Αγγλία

Το Λονδίνο είναι μία πολυπολιτισμική πόλη, γεμάτη με αντιθέσεις και μία ιδιαίτερη ομορφιά. Μία πόλη, που μαγεύει όσους την επισκέπτονται και θέλουν πάντα να επιστρέφουν σε αυτήν. Κάθε χρόνο, οι προετοιμασίες για τις πιο δημοφιλείς γιορτές αρχίζουν από τον Οκτώβριο κι οι locals βλέπουν την πόλη τους να μεταμορφώνεται σε ένα μικρό, χριστουγεννιάτικο παραμύθι και φυσικά, η φετινή season δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Οι χριστουγεννιάτικες αγορές με τα αμέτρητα λαμπερά στολίδια, τα εντυπωσιακά παιχνίδια και τις λαχταριστές λιχουδιές δημιουργούν το απόλυτο γιορτινό mood και δημιουργούν κι οι μεγάλοι δρόμοι της βρετανικής πρωτεύουσας αποκτούν νέα λάμψη και καλούν τους travelers να περπατήσουν σε αυτούς και να αισθανθούν ξανά παιδιά.

Κοπεγχάγη, Δανία

Μία ακόμη πόλη που αυτή την περίοδο αποτελεί πόλο έλξης και φιλοξενεί χιλιάδες ανθρώπους από κάθε γωνιά της Ευρώπης κι όχι μόνο. Μία ακόμη πόλη που λατρεύει τα Χριστούγεννα και μπαίνει σε festive-mood αρκετά νωρίς. Η Κοπεγχάγη έχει σίγουρα μία θέση στη λίστα με τις πιο ιδιαίτερες πόλεις, για πολλούς λόγους και θεωρείται ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό και να μείνουν μακριά από τις basic επιλογές. Γιορτές στην πρωτεύουσα της Δανίας, σημαίνουν πατινάζ στα παγοδρόμια του Frederiksberg Gardens κι ατελείωτες βόλτες γύρω από το Tivoli, shopping στα κεντρικά μαγαζιά και ζεστά ροφήματα στα μικρά διαμάντια που κρύβονται στους δρόμους. Σημαίνουν μαγεία και ζεστασιά.

Βιέννη, Αυστρία

Οι περισσότεροι την κατατάσσουν στη λίστα με τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης, που κάθε εποχή αποκτά μία διαφορετική ομορφιά. Τώρα, πλησιάζοντας στις γιορτές, η Βιέννη είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή και λαμπερή, όπως κάθε χρόνο, καθώς οι locals αντιμετωπίζουν τους χριστουγεννιάτικους εορτασμούς με τεράστιο ενθουσιασμό, ξεκινώντας από τις αρχές του Νοέμβρη τους στολισμούς. Η πρωτεύουσα της Αυστρίας, έχει να επιδείξει αμέτρητα αξιοθέατα, εμβληματικά μουσεία και μία σειρά από σπάνια έργα τέχνης κι όσοι καταφθάνουν σε αυτήν, την ερωτεύονται από την πρώτη στιγμή, από το πρώτο δευτερόλεπτο. Η Βιέννη προσφέρεται για ατελείωτες βόλτες και shopping, ενώ μοιάζει ιδανικός προορισμός για οικογένειες, καθώς τα μικρότερα μέλη της οικογένειας θα τη λατρέψουν!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments