Διεθνή

H πρώτη αποχώρηση Κυβέρνησης από το Twitter

H πρώτη αποχώρηση Κυβέρνησης από το Twitter

Πηγή Φωτογραφίας: αρχείου as/alderparty

Το κόμμα Κίνημα Ελευθερίας (GS) του πρωθυπουργού της Σλοβενίας Ρόμπερτ Γκόλομπ αποφάσισε να σταματήσει να χρησιμοποιεί το Twitter

Την πρώτη αποχώρηση κυβέρνησης «μετράει» το νέο Twitter του Έλον Μασκ, μετά τη σχετική απόφαση το κυβερνών κόμμα της Σλοβενίας.

Το κόμμα Κίνημα Ελευθερίας (GS) του πρωθυπουργού της Σλοβενίας Ρόμπερτ Γκόλομπ αποφάσισε να σταματήσει να χρησιμοποιεί το Twitter. Ο λόγος που επικαλείται είναι ο φόβος, ότι το κοινωνικό δίκτυο χρησιμοποιείται από ορισμένους πολιτικούς για τη διάδοση ψευδών ειδήσεων και ρητορικής μίσους.

Με αυτόν τον τρόπο, η βαλκανική χώρα γίνεται η πρώτη χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, που αποχωρεί από το διάσημο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Ρόμπερτ Γκόλομπ είναι επιχειρηματίας και πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Κίνημα για την Ελευθερία.

Το Κίνημα για την Ελευθερία είναι ένα φιλελεύθερο πολιτικό κόμμα των Πρασίνων της Σλοβενίας . Ιδρύθηκε το 2021 ως Κόμμα Πράσινης Δράσης, άλλαξε την ονομασία του τον επόμενο χρόνο και κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές.

Το κυβερνών κόμμα κινείται στο χώρο του φιλελεύθερου μεταρρυθμιστικού κέντρου και της πολιτικής οικολογίας. Ο Γκόλομπ ενημέρωσε τον αρμόδιο Ευρωπαίο Επίτροπο Τιερρύ Μπρετόν για την απόφαση της Κυβέρνησής του. Ο Μπρετόν δεν μετάπεισε τον πρωθυπουργό της Σλοβενίας.

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι ο Τ. Μπρετόν έχει ήδη ενημερώσει τον Μασκ για την ανάγκη να συμμορφωθεί με τους κανόνες που διέπουν τη χρήση και τη λειτουργία του δικτύου στην Ευρώπη, χωρίς, ωστόσο, να γίνεται αντιληπτός από τον επιχειρηματία, που διαπιστώνει την πρώτη αποχώρηση Κυβέρνησης από το μέσον.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments