Διεθνή

Reuters: Πρεσβείες στην Τουρκία προειδοποιούν για την ασφάλειά τους

Reuters: Πρεσβείες στην Τουρκία προειδοποιούν για την ασφάλειά τους

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Τουλάχιστον δύο δυτικές πρεσβείες έχουν προειδοποιήσει αναφορικά με νέες απειλές για την ασφάλεια στην τουρκική πρωτεύουσα.

Τουλάχιστον δύο δυτικές πρεσβείες έχουν προειδοποιήσει αναφορικά με νέες απειλές για την ασφάλεια στην τουρκική πρωτεύουσα. Η Σερβία προειδοποίησε τους πολίτες της να μην ταξιδέψουν στη χώρα, δύο εβδομάδες μετά την έκρηξη βόμβας στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης.

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση σε πολυσύχναστη πεζόδρομο, για την οποία οι τουρκικές αρχές κατηγόρησαν τους Κούρδους μαχητές. Το PKK και οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) υπό την ηγεσία του YPG αρνήθηκαν ανάμειξη.

Τρεις δυτικοευρωπαϊκές πρεσβείες και ένας μεγάλος διεθνής οργανισμός δήλωσαν στο Reuters ότι προειδοποιήθηκαν από τις τουρκικές αρχές για πιθανές απειλές, ζητώντας να μην κατονομαστούν λόγω της ευαισθησίας του θέματος.

Η μεγάλη οργάνωση, σε ένα email προς το προσωπικό που είδε το Reuters, τόνισε τους κινδύνους σε εμπορικά κέντρα, σταθμούς λεωφορείων, αεροδρόμια λόγω της πιθανότητας για αντίποινα από μαχητές.

Τα τουρκικά υπουργεία Άμυνας και Εσωτερικών αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις προειδοποιήσεις.

Εν τω μεταξύ, το πρακτορείο ειδήσεων Tanjug της Σερβίας την Τετάρτη επικαλέστηκε τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας Ίβιτσα Ντάτσιτς ότι οι υπήκοοι της θα πρέπει να αποφεύγουν να ταξιδεύουν στην Τουρκία και ιδιαίτερα στην Άγκυρα τις επόμενες εβδομάδες λόγω πιθανών επιθέσεων.

«Θέλω να προειδοποιήσω τους πολίτες ότι σύμφωνα με πληροφορίες από τις υπηρεσίες ασφαλείας αναμένονται τρομοκρατικές επιθέσεις τις επόμενες εβδομάδες και σε αυτή την περίπτωση αυτές οι πληροφορίες αναφέρονται στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, την Άγκυρα», είπε ο Ντάτσιτς σε δήλωση στο Tanjug.

Η προειδοποίηση μπορεί να ισχύει και για άλλες περιοχές της Τουρκίας, είπε ο Ντάτσιτς, και προειδοποίησε τους Σέρβους υπηκόους να αποφεύγουν να ταξιδεύουν εκεί, εκτός εάν έχουν επείγουσα ανάγκη.

«Αν οι πολίτες μας βρίσκονται ήδη εκεί, θα πρέπει να αποφεύγουν τις πολυσύχναστες περιοχές, όπως πεζόδρομους, σταθμούς μετρό, λεωφορείων και τρένων και άλλα παρόμοια μέρη», είπε.

Το PKK ξεκίνησε μια εξέγερση κατά του τουρκικού κράτους το 1984 και περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη σύγκρουση. Θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments