Διεθνή

DW: Τι συμβαίνει με τον Τούρκο αρχιμαφιόζο Πεκέρ;

DW: Τι συμβαίνει με τον Τούρκο αρχιμαφιόζο Πεκέρ;
Σύμφωνα με πληροφορίες της Deutsche Welle, μετά την επίσκεψη του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας Σοϊλού στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), οι προσδοκίες για έκδοση στην Τουρκία αυξήθηκαν στο μέτωπο του Σεντάτ Πεκέρ.

Σύμφωνα με τουρκικές πηγές της DW, ο Σεντάτ Πεκέρ παρακολούθησε στενά την επίσκεψη Σοïλού. Εικάζεται ότι ο Πεκέρ σχολίασε ότι «ο Σουλεϊμάν Σοϊλού ήρθε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ειδικά για να εξασφαλίσει την έκδοσή του». Επεσήμανε την παρουσία του Υπαρχηγού της Αστυνομίας Χόλογλου, ο οποίος ήταν στην τουρκική αντιπροσωπεία.

Ο Χόλογλου διορίστηκε στο Τμήμα Καταπολέμησης του Λαθρεμπορίου και του Οργανωμένου Εγκλήματος από τον ίδιο τον Τούρκο υπουργό στις 26 Οκτωβρίου 2016. Το καθεστώς Ερντογάν στενά τις οργανώσεις του οργανωμένου εγκλήματος, συμπεριλαμβανομένου του Σεντάτ Πεκέρ. Ο Χόλογλου έγινε Αναπληρωτής Αρχηγός της Αστυνομίας το 2019.

Ο  Πεκέρ παρέδωσε κάποια έγγραφα και βίντεο, που ήθελε να δημοσιευθούν πριν από τις εκλογές, σε δικούς του ανθρώπους.

Αυτή τη στιγμή, ο αρχιμαφιόζος μένει με την οικογένειά του και έχει μαζί του δύο σωματοφύλακες. Όταν βγαίνει έξω, πάνω από 100 αξιωματικοί από τα ΗΑΕ προστατεύουν τον Πεκέρ.

Σε αναρτήσεις του από τον Μάιο του 2021, κατηγόρησε και κατηγορεί τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών για πολλά θέματα, ειδικά τα όπλα και τα ναρκωτικά που ισχυρίστηκε ότι διανεμήθηκαν κατά τη διάρκεια της 15ης Ιουλίου και για λαθρεμπόριο.

Στο παρελθόν, ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος κατηγόρησε τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ως «δράστη του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου», μετέβη στα ΗΑΕ στις 29 Νοεμβρίου για να πραγματοποιήσει επίσημες συναντήσεις. Ο Τούρκος αξιωματούχος συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης των ΗΑΕ και Υπουργό Εσωτερικών. Ο Σοϊλού έγινε επίσης δεκτός από τον Πρόεδρο των ΗΑΕ Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Σοïλού, ανακοινώθηκε ότι αποφασίστηκε η δημιουργία ενός μηχανισμού Κοινού Στρατηγικού Διαλόγου για την Ασφάλεια μεταξύ των δύο χωρών. Σε δήλωση στην Τουρκική Πρεσβεία στο Άμπου Ντάμπι, ο Σοϊλού είπε ότι αξιολογούνται οι κοινές προσπάθειες των δύο χωρών στον τομέα της ασφάλειας. Δηλώνοντας ότι ο μηχανισμός που αποφασίστηκε να δημιουργηθεί θα ενισχύσει επίσης την καταπολέμηση των «διασυνοριακών εγκλημάτων», ο Σοϊλού τόνισε: «Προσπαθήσαμε να αναπτύξουμε μια κατανόηση όπου μπορούμε να μοιραστούμε και τις δύο εμπειρίες που είχαμε μέχρι στιγμής σε πολλούς τομείς όπως π. λαθρεμπόριο και οργανωμένο έγκλημα, καθώς και τα παραδείγματα που μπορούν να δείξουν οι δύο χώρες η μία στην άλλη στα μέτρα που θα ληφθούν. Υπάρχει ήδη μια συνεργασία για την ασφάλεια σε εξέλιξη. Έχουμε μια διαδικασία συμφωνίας. Ας ελπίσουμε ότι θα την έχουμε ολοκληρώσει κάποια στιγμή το συντομότερο δυνατόν».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments