Πολιτική

Βουλή: Ένσταση αντισυνταγματικότητας κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ επί του νομοσχεδίου για την ΕΥΠ

Βουλή: Ένσταση αντισυνταγματικότητας κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ επί του νομοσχεδίου για την ΕΥΠ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ένσταση αντισυνταγματικότητας κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, επί του ν/σ «Διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, κυβερνοασφάλεια και προστασία των επικοινωνιών των πολιτών».

Ένσταση αντισυνταγματικότητας κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, επί του ν/σ «Διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, κυβερνοασφάλεια και προστασία των επικοινωνιών των πολιτών». Η αυλαία της συζήτησης άνοιξε με τις τοποθετήσεις των γενικών εισηγητών των κομμάτων ενώ λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος των βουλευτών να εγγραφούν για να τοποθετηθούν επί του νομοσχεδίου, πιθανότατα η ψήφιση του να ολοκληρωθεί αύριο.

Ράνια Σβίγκου: «Στάχτη στα μάτια το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ»

Σε παρέμβασή της στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel και την εκπομπή KONTRA 24, με την Α. Γιάμαλη, η Ράνια Σβίγκου, αναφερόμενη στο ζήτημα των παράνομων παρακολουθήσεων είπε, μεταξύ άλλων ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί ότι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών είναι το χωράφι του και μεταχειρίζεται το κράτος σαν να είναι προσωπική του ιδιοκτησία».  Σχετικά με τις πρόσφατες αποκαλύψεις του Documento, τόνισε ότι «όσα αποκαλύφθηκαν το προηγούμενο διάστημα και ήταν αδιανόητα, πλέον ξεπερνούν κάθε νοσηρή φαντασία, όταν βλέπουμε να παρακολουθούνται από την ΕΥΠ οι άνθρωποι που είναι επιφορτισμένοι με την εθνική ασφάλεια της χώρας, δηλαδή οι αρχηγοί του Στρατού». Δημοσιεύματα τα οποία, όπως είπε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν τα διέψευσε. Το μόνο που υπάρχει, συμπλήρωσε, «είναι το κρυφτούλι του Κυριάκου Μητσοτάκη από τους θεσμούς,  από τη Βουλή, από τον κ. Τσίπρα» γιατί, όπως χαρακτηριστικά είπε, «τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο αρμόδιος για την ΕΥΠ,  η πολιτική του ευθύνη κι όχι μόνο αυτή, είναι αμετάθετη. Άρα, ο ίδιος έχει την ευθύνη να έρθει στη Βουλή και ν’ απαντήσει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος πέντε φορές κατέθεσε ερώτηση και ο ίδιος δεν προσήλθε», τονίζοντας ότι «κρύβεται, και αυτή είναι η μεγαλύτερη ομολογία ενοχής την οποία βλέπουν όλοι οι Έλληνες πολίτες».

Σχετικά με το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ, η Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε ότι «οποιοδήποτε νομοσχέδιο φέρει αυτή η κυβέρνηση για το θέμα, δεν είναι δυνατό να θωρακίσει την εθνική ασφάλεια, τη δημοκρατία, τους θεσμούς», γιατί «η ύπαρξη αυτής της κυβέρνησης, με όλα όσα έχει κάνει το προηγούμενο διάστημα, ήταν σε βάρος της δημοκρατίας, των δημοκρατικών δικαιωμάτων και, φοβάμαι, και σε βάρος της εθνικής ασφάλειας της χώρας». Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο   «δε θωρακίζει το θεσμικό πλαίσιο», αποτελεί «ένα προπέτασμα καπνού, μια στάχτη στα μάτια των πολιτών, οι οποίοι απαιτούν απαντήσεις στα αμείλικτα ερωτήματα που θέτουν τα δημοσιεύματα, τα οποία δεν έχουν διαψευσθεί και ούτε μπορούν να διαψευσθούν», συνέχισε, συμπληρώνοντας ότι «οι φορείς,  η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων,  η ΑΔΑΕ, δήλωσαν ότι αντιβαίνει στο Σύνταγμα αλλά και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου».

Τέλος, σχετικά με το τραγικό περιστατικό του πυροβολισμό στη Θεσσαλονίκη, η Ράνια Σβίγκου δήλωσε σοκαρισμένη «και από την αντίδραση της Ελληνικής Αστυνομίας», μέσα από την ανακοίνωσή της, αλλά  και από όσα ακούγονται «από τους εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας», τονίζοντας ότι «η αστυνομική αυθαιρεσία που είδαμε και στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, είναι η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Είναι μια πολιτική όπου η αστυνομική βία και η καταστολή είναι ένα συμπλήρωμα της πολιτικής της στα υπόλοιπα επίπεδα, όπως είναι αυτό της ακρίβειας και της περιστολής εργασιακών δικαιωμάτων». Και κατέληξε λέγοντας ότι «μόνο μια προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να θέσει κανόνες, ώστε το Αστυνομικό Σώμα να υπηρετεί τον πολίτη και την ασφάλεια των πολιτών. Γιατί αυτή τη στιγμή, αντί να βλέπουμε να διώκεται το οργανωμένο έγκλημα, αντί να μπορούν να περπατήσουν στις πόλεις μας οι άνθρωποι και να νιώθουν ασφάλεια, βλέπουμε να κυνηγάνε 16χρονα παιδιά για το 1/4 ενός ρεζερβουάρ βενζίνης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments