Πολιτική

Βαρουφάκης: Ο προϋπολογισμός κωδικοποιεί το ταξικό μίσος της Μητσοτάκης ΑΕ

Βαρουφάκης: Ο προϋπολογισμός κωδικοποιεί το ταξικό μίσος της Μητσοτάκης ΑΕ
Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, στην ομιλία του στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2023

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, στην ομιλία του στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2023. Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι «ο προϋπολογισμός κωδικοποιεί το ταξικό μίσος της Μητσοτάκης ΑΕ» και ανέφερε ότι αυτός ο προϋπολογισμός «μειώνει τις δημόσιες δαπάνες παντού», σε παιδεία, υγεία, κλπ.

Ο κ. Βαρουφάκης χαρακτήρισε τις κυβερνητικές πολιτικές «επιδοματικό λαϊκισμό» που όπως σημείωσε «ενίοτε όπως με το 600άρι (σ.σ. για τους αστυνομικούς και λιμενικούς) γίνεται και ρατσιστικός. Και επιπλέον τους προσβάλλετε γιατί κάποια στιγμή και οι αστυνομικοί θα τα δώσουν σε ιδιώτες γιατρούς και ιδιωτικά σχολεία γιατί φροντίσατε να συρρικνώνετε το δημόσιο σχολείο και το δημόσιο σύστημα υγείας».

Επέπληξε, επίσης, ο κ. Βαρουφάκης τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα υπαινισσόμενος ότι οι διαρροές για ένταση και «μπινελίκια» με τους τραπεζίτες για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων, είναι υποκριτικές.

«Ο κόσμος γνωρίζει ότι αυτό για το οποίο θριαμβολογείτε για μείωση δημόσιου χρέους είναι λόγω αύξησης του πληθωρισμού. Παραπλανά το ποσοστό χρέους αναφορικά με την δυνατότητα του δημοσίου να αποπληρώνει το δημόσιο χρέος» είπε.

«Είμαστε σε ιστορική συγκυρία που το ευρωπαϊκό οικονομικό μοντέλο κατέρρευσε και οι άνθρωποι έξω πλημμυρίζουν από οργή» ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης κλείνοντας την τοποθέτησή του για να προσθέσει «Σε αυτή την συγκυρία ο απερχόμενος πρωθυπουργός το βράδυ στην ομιλία του θα κινηθεί στην σφαίρα της δικής του παράλληλης πραγματικότητας. Περιμένω όμως να ακούσω τις ομιλίες τω άλλων πολιτικών αρχηγών και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Θα τιμήσουν το λαό λέγοντας την αλήθεια ή θα συνεχίσουν να λένε ότι αν ήταν αυτοί στα πράγματα η οικονομία θα ήταν καλύτερη;»

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments