Κόσμος

La Republicca: Ο Παντσέρι έδωσε 3 ευρωβουλευτές

La Republicca: Ο Παντσέρι έδωσε 3 ευρωβουλευτές

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Νέο δημοσίευμα της La Republicca σήμερα για τον Ιταλό «εγκέφαλο» του κυκλώματος του Qatargate Αντόνιο Παντσέρι, περιγράφει το πώς κατάφεραν να τον πιάσουν αλλά και τα όσα φέρεται να έχει ήδη καταθέσει στις αρχές.

Νέο δημοσίευμα της La Republicca σήμερα για τον Ιταλό «εγκέφαλο» του κυκλώματος του Qatargate Αντόνιο Παντσέρι, περιγράφει το πώς κατάφεραν να τον πιάσουν αλλά και τα όσα φέρεται να έχει ήδη καταθέσει στις αρχές.

Συνεργάζεται με τις δικαστικές αρχές και ο Παντσέρι

Σύμφωνα με τη La Republicca ο Παντσέρι φέρεται να εμπλέκει τους ευρωβουλευτές Αρένα και Ταραμπέλα, ενώ φαίνεται να επιρρίπτει ευθύνες και στον διάδοχό του ουσιαστικά στην ευρωβουλή Φραντσέσκο Κοτσολίνο.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα ο Παντσέρι φέρεται να παραδέχεται εν μέρει κάποιες από τις κατηγορίες που του απήγγειλαν οι βελγικές αρχές.

«Σε αντάλλαγμα, θα λαμβάναμε 50.000 ευρώ», φέρεται να είπε κάποια στιγμή παραδεχόμενος ουσιαστικά ότι χρηματίστηκε.

«Δήλωσε επίσης έτοιμος να συνεργαστεί και παρείχε πληροφορίες για άλλους ευρωβουλευτές: Πρώτα και κύρια για τον Φραντσέσκο Κοτσολίνο, του PD, το πρόσωπο που φέρεται να πήρε τη θέση του στις θέσεις-κλειδιά για τα συμφέροντα του Κατάρ και του Μαρόκου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στη συνέχεια, ο Παντσέρι φέρεται να αμφισβήτησε τον Βέλγο σοσιαλιστή ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα λέγοντας ότι ”πήγε στο Κατάρ” και την Μαρία Αρένα, επίσης από το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών και πολύ κοντά στον Παντσέρι λέγοντας ότι “Ξέρω ότι πήγε μια φορά στο Κατάρ και ότι έλαβε ένα δώρο”», σύμφωνα με τη La Republicca.

Σύμφωνα με το ιταλικό μέσο: «Επιβεβαιώθηκε επίσης ο κεντρικός ρόλος του Abderrahim Atmun, πρέσβη του Μαρόκου στη Βαρσοβία, ο οποίος λειτούργησε ως μεσάζων μεταξύ των μαροκινών υπηρεσιών και των εμπλεκόμενων Ιταλών. Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, ο Παντσέρι εξήγησε επίσης ότι η συμφωνία προέκυψε το 2019, δηλαδή μετά τη μη επανεκλογή του». Η La Republicca υποστηρίζει ότι αυτός ο ισχυρισμός είναι στρατηγική άμυνας από τον Παντσέρι για να πείσει την εισαγγελία ότι όταν ήταν ευρωβουλευτής δεν είχε πάρει χρήματα.

Σύμφωνα με την La Republicca o Παντσέρι φέρεται να υποστήριξε ότι τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι του δεν προορίζονταν για να δωροδοκήσει άλλους.

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Καλύπτει διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, διπλωματικές σχέσεις και ζητήματα διεθνούς ασφάλειας. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ, έχοντας παρακολουθήσει σημαντικά γεγονότα που διαμόρφωσαν το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό. Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο