Διεθνή

Ο Μακρόν περνά στην αντεπίθεση ενάντια στο ρατσισμό

Ο Μακρόν περνά στην αντεπίθεση ενάντια στο ρατσισμό

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο Γάλλος πρόεδρος είναι εξαιρετικά θορυβημένος από το αιματηρό ρατσιστικό επεισόδιο στην καρδιά του Παρισιού.

Ο Γάλλος πρόεδρος είναι εξαιρετικά θορυβημένος από το αιματηρό ρατσιστικό επεισόδιο στην καρδιά του Παρισιού. Σύμφωνα με τελευταία δημοσιεύματα, ο Εμμανουέλ Μακρόν περιγράφεται σε κατάσταση «πλήρους εγρήγορσης» απέναντι στον ρατσισμό.

Ο Μακρόν έχει ήδη κάνει λόγο για «απεχθή επίθεση» αναφορικά με τη δολοφονία τριών Κούρδων μεταναστών και με τον τραυματισμό αρκετών άλλων. Ο ίδιος ο δράστης αυτής της ειδεχθούς ενέργειας, μετά από μια περιπέτεια υγείας, αναφέρει ότι δολοφόνησε ξένους μετανάστες, επειδή είναι ρατσιστής.

Σύμφωνα με τον «Parisien» και την «La Tribune», ο Γάλλος πρόεδρος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μιας συνάντησης με τον επικεφαλής της ριζοσπαστικής αριστεράς στη χώρα, Ζαν – Λυκ Μελανσόν, ο οποίος υπογραμμίζει σε δηλώσεις του τις στενές σχέσεις που διατηρούν αυτά τα άτομα, όπως ο Γάλλος συνταξιούχος δράστης, με οργανώσεις των πιο ακραίων εκδοχών της εξωκοινοβουλευτικής ακροδεξιάς.

Μάλιστα, ο Γάλλος πρόεδρος συγκεντρώνει στοιχεία από υπηρεσίες και από ερευνητές δημοσιογράφους σχετικά με τον ακτινογραφία των ρατσιστικών οργανώσεων στη γαλλική κοινωνία. Ο Μακρόν θέλει να προλάβει πιθανά γεγονότα παρόμοια με αυτά των «πολιτών του Ράιχ» στη γειτονική Γερμανία, ενός δικτύου διάσπαρτων  ομάδων και οργανώσεων στο χώρο της εξωκοινοβουλευτικής άκρας δεξιάς.

Υπενθυμίζεται ότι, στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές, την δεύτερη θέση κατέλαβε η Μαρίν Λε Πεν, με 42%, η οποία προέρχεται από το Εθνικό Μέτωπο.

Σήμερα, δρουν στη  Γαλλία περισσότερες μικρές ομάδες και οργανώσεις του ρατσιστικού χώρου, οι οποίες δεν αποκρύπουν την ανοιχτή αποστροφή τους προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τους οποίους θεωρούν υπεύθυνους για σωρεία από πολιτικά και κοινωνικοοικονομικά δεινά.

Στο γαλλικό Τύπο αναφέρονται, πλέον, ονομαστικά οι πιο επικίνδυνες οργανώσεις, «γνωστές άγνωστες», του σύγχρονου ρατσισμού.

Πιο ειδικά, υπάρχουν «Οι ακτιβιστές», οι οποίοι  είναι υποστηρικτές επιθετικών ενεργειών όπως η Génération Identitaire ή η πιο γνωστή Action Française. Η τελευταία εστιάζει τις επιθέσεις της στους μουσουλμάνους και προσπαθεί να είναι, ταυτοχρόνως, η πιο σύγχρονη από όλες. Ανάμεσά τους, ομάδες που ιδρύθηκαν σε τοπικό επίπεδο: οι Zouaves Paris, που διαλύθηκαν πρόσφατα, η Νεολαία Saint-Roch του Μονπελιέ και η Ligue du Midi, για την οποία υπάρχουν πολλές υποψίες της Αστυνομίας και για την οποία είναι πιθανόν να υπάρξουν δράσεις της Αστυνομίας μες στις επόμενες ημέρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments