Ελλάδα

Βασίλης Τόπαλος: Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τον θάνατό του

Βασίλης Τόπαλος: Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τον θάνατό του

Πηγή Φωτογραφίας: fb Βασίλης Τόπαλος/Αρχείου

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βιργινία Σακελλαροπούλου ζήτησε από αθλητικό εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της έρευνας για τα αίτια θανάτου του 16χρονου

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βιργινία Σακελλαροπούλου ζήτησε από αθλητικό εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της έρευνας για τα αίτια θανάτου του 16χρονου και την αναζήτηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση.

Η προκαταρκτική εξέταση είχε ξεκινήσει αμέσως μετά τον τραυματισμό του νεαρού πρωταθλητή Βασίλη Τόπαλου και όλο αυτό το διάστημα διενεργείται, μέσω ΓΑΔΑ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οδεύει προς την ολοκλήρωση της. Αναμένεται πλέον η ιατροδικαστική έκθεση για το θάνατο του 16χρονου πυγμάχου για να επιστραφεί από την αστυνομία στον εισαγγελέα η δικογραφία.

O νεαρός πρωταθλητής Ευρώπης είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης του προπόνησης το πρωί της Παρασκευής (16/12) σε γυμναστήριο στην Καλλιθέα. Ο 16χρονος αθλητής ένιωσε μια αδιαθεσία και εν συνεχεία λιποθύμησε με αποτέλεσμα από την πτώση να χτυπήσει στο κεφάλι. Αμέσως οδηγήθηκε στο Νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ, σημείωσε ότι ο και ο προπονητής του συγκεκριμένου γυμναστηρίου, από την πρώτη ώρα και στιγμή είναι δίπλα στην οικογένεια για αυτό το οποίο συνέβη.

Το χρονικό του τραυματισμού

Τo πρωί της Παρασκευής (16/12), ο Βασίλης Τόπαλος έκανε την καθιερωμένη του προπόνηση, όταν ένιωσε έντονη αδιαθεσία και ενόχληση στην κοιλιακή χώρα και τάση για εμετό. Ο νεαρός πήγε τότε στο μπάνιο του γυμναστηρίου όπου φέρεται να λιποθύμησε και να χτύπησε σε κάποια σκληρή επιφάνεια το κεφάλι του.

Συναθλητής του τον βρήκε στο έδαφος και ειδοποίησε αμέσως τον πατέρα του και τον υπεύθυνο του γυμναστηρίου. Οι δυο άνδρες έσπευσαν να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες και στην συνέχεια τον μετέφεραν στο Τζάνειο νοσοκομείο.

Ο 16χρονος αθλητής υπεβλήθη σε χειρουργείο στο κεφάλι για αφαίρεση αιματώματος και νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στην Εντατική.

Τζάνειο: Ήταν σε κωματώδη καρτάσταση όταν ήρθε

Εν τω μεταξύ, διευκρινίσεις για τη σοβαρότητα του χτυπήματος του 16χρονου πρωταθλητή Ευρώπης στην πυγμαχία, Βασίλη Τόπαλου ο οποίος και κατέληξε έδωσε, νωρίτερα, η διοίκηση του Τζάνειου νοσοκομείου.

«O ασθενής Τ.Β., διακομίσθηκε με το Ε.Κ.Α.Β. στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, την 16/12/2022 σε κωματώδη κατάσταση, μετά από αναφερόμενη πτώση. Διασωληνώθηκε και υπεβλήθη σε κλινικό και απεικονιστικό έλεγχο, ο οποίος ανέδειξε βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

»Χειρουργήθηκε επειγόντως για αφαίρεση οξέος υποσκληριδίου αιματώματος και στη συνέχεια διακομίσθηκε διασωληνωμένος, ώρα 18:40μ.μ. στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου, σε βαριά κλινική κατάσταση και ετέθη άμεσα σε έντονη αποιδηματική αγωγή για τον έλεγχο του εκτεταμένου εγκεφαλικού οιδήματος. Παρά την εντατική φαρμακευτική αγωγή και την υποστήριξη όλων των ζωτικών του λειτουργιών, ο ασθενής δεν παρουσίασε κλινική και απεικονιστική βελτίωση κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του. Η κλινική του εικόνα και ο απεικονιστικός έλεγχος παρουσίαζε συνεχή επιδείνωση και τελικώς ο ασθενής κατέληξε στις 02/01/2023 και ώρα 14:16 μμ.».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments