Διεθνή

Οκτάι: «Ο Ερντογάν δεν λέει λόγια του αέρα -Όταν λέει “θα έρθουμε ξαφνικά”, θα το κάνει»

Οκτάι: «Ο Ερντογάν δεν λέει λόγια του αέρα -Όταν λέει “θα έρθουμε ξαφνικά”, θα το κάνει»

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι, προχώρησε σε ένα ακόμη ρεσιτάλ προκλήσεων κατά της Ελλάδας, χρησιμοποιώντας επιθετική ρητορική.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι, προχώρησε σε ένα ακόμη ρεσιτάλ προκλήσεων κατά της Ελλάδας, χρησιμοποιώντας επιθετική ρητορική. Εκφράζοντας την ενόχλησή του για τις επισκέψεις του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στον Έβρο, απ’ όπου ο στρατηγός Κ. Φλώρος έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι «τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα είναι και θα παραμείνουν ασφαλή», αλλά και για τη στήριξη από τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, στον ομόλογό του της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, ο Οκτάι χρησιμοποίησε ξανά τη φράση πως η Τουρκία «θα έρθει ξαφνικά» στην Ελλάδα και ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν λέει… λόγια του αέρα.

Μιλώντας στο κανάλι του δημοσιογράφου Αντέμ Μετάν (Adem Metan) στο YoyTube, ο στενός συνεργάτης του Ερντογάν και αντιπρόεδρος της γειτονικής χώρας σημείωσε ότι υπό την ηγεσία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης η Τουρκία έχει λύσει δομικά προβλήματα για 20 χρόνια, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει ακόμη μια επίθεση κατά της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, ο Οκτάι έκανε λόγο για «προκλήσεις» από πλευράς Ελλάδας και ανέφερε τη στήριξη προς τον Ιμάμογλου ως παράδειγμα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Βλέπουμε ποιος έρχεται και συγχαίρει ποιον, σωστά; Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης δέχθηκε συγχαρητήρια από τον δήμαρχο της Αθήνας: “Είμαστε δίπλα σου, αδελφέ”. Είναι ξεκάθαρη η ”αδελφοσύνη” μεταξύ τους».

Συνεχίζοντας, ο Οκτάι ανέφερε: «Πείτε στον “αδελφό” σας, που είναι με το μέρος σας, να πει στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ (Κωνσταντίνο Φλώρο) ότι δεν πρέπει να βγάζει φωτογραφίες εκεί με φόντο την Αλικαρνασσό. Η Τουρκία δεν επιτρέπει τέτοιες φωτογραφίες και κάνει ό,τι χρειάζεται. Η Τουρκία δεν μιλάει στον βρόντο, όταν λέει “θα έρθουμε ξαφνικά”. Αν το πει, θα το κάνει. Ειδικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν λέει λόγια του αέρα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments