Ελλάδα

Σεισμός Μυτιλήνη: Μικρές ζημιές σε σπίτια

Σεισμός Μυτιλήνη: Μικρές ζημιές σε σπίτια

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Μικρές είναι οι ζημιές που έχουν εντοπιστεί σε σπίτια μέχρι στιγμής εξαιτίας του σεισμού 4,9 βαθμών ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου

Μικρές είναι οι ζημιές που έχουν εντοπιστεί σε σπίτια μέχρι στιγμής εξαιτίας του σεισμού 4,9 βαθμών ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου (7/1) στη Μυτιλήνη. Ειδικότερα, έχουν οι μικρές ζημιές που έχουν αναφερθεί έχουν γίνει σε σπίτια στα χωριά Πελόπη και Μόλυβος, ενώ έχουν επίσης διαπιστωθεί ζημιές στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας στο χωριό Στύψη. Επιπλέον, έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις βράχων από τα πρανή των γύρω βουνών στο οδικό δίκτυο της περιοχής.

Ο Δήμαρχος της περιοχής, Ταξιάρχης Βέρρος αναφέρει ότι «οι υπηρεσίες του Δήμου είναι σε ετοιμότητα και έχει γίνει επικοινωνία με το αρμόδιο Υπουργείο και με τον καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα. Η Επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου θα συνεδριάσει τις αμέσως επόμενες ώρες για περαιτέρω ενημέρωση».

Τσελέντης για Λέσβο:  Χρειάζεται λίγη προσοχή

Επιφυλακτικός εμφανίστηκε ο Άκης Τσελέντης αναφορικά με τη σεισμική δραστηριότητα στη Λέσβο, με αποκορύφωμα τα 4,9 Ρίχτερ που ταρακούνησαν το νησί τα ξημερώματα του Σαββάτου. «Χρειάζεται λίγη προσοχή γιατί το ρήγμα που έδωσε τους σημερινούς σεισμούς είναι κοντά στο μεγάλο ρήγμα της Αγίας Παρασκευής που διατρέχει το νησί από τον ένα άκρο στο άλλο» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής σεισμολογίας και Διευθυντής του Γεωδυναμικού ινστιτούτου.

«Δεν είμαστε 100% σίγουροι ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό και για την ώρα είναι δύσκολο να πούμε κάτι τέτοιο» πρόσθεσε ο κύριος Τσελέντης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments