Πολιτική

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Συστηματικές και αθόρυβες κινήσεις για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Συστηματικές και αθόρυβες κινήσεις για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Την πρώτη συνάντηση για τη νέα χρονιά με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχε ο πρωθυπουργός.

Την πρώτη συνάντηση για τη νέα χρονιά με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχε ο πρωθυπουργός. Στη συνάντησή τους τέθηκαν η πορεία της οικονομίας και η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου είπε ότι είναι εξαιρετικά θετικά τα συμπεράσματα του ΟΟΣΑ για την πορεία οικονομίας και πρόσθεσε: «Διαπίστωσα ότι σε πείσμα όσων έχουν δημιουργήσει κλίμα άκρατου πεσιμισμού ότι η οικονομία πηγαίνει καλά και οι ενδείξεις για το 2023 είναι συγκρατημένα αισιόδοξες.

Αναφέρθηκε επίσης στις αυξήσεις στις συντάξεις που ισχύουν από 01/01/2023 και στο Market Pass αλλά και στην αύξηση του κατώτατου μισθού που θα ισχύσει από την 1η Απριλίου. Τόνισε ότι ο 2023 που είναι προεκλογική χρονιά η κυβέρνηση δεν θα ξεφύγει από το πλαίσιο του ψηφισμένου προϋπολογισμού. «Θα εξακολουθούμε να πορευόμαστε με σύδεση και σοβαρότητα και από την υπεραπόδοση της οικονομίας θα επιστρέψουμε δίκαιο μέρισμα ανάπτυξης σε κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη και σε αυτό το πλαίσιο θα κινούμαστε», σημείωσε.

Για το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα, ο πρωθυπουργός είπε ότι γίνεται συστηματική αθόρυβη προσπάθεια για να ενεργοποιηθεί ο εθνικός στόχος επανένωσής τους. «Κινηθήκαμε με μεθοδικότητα και έχουμε να επιδείξουμε σημαντικές επιτυχίες», τόνισε χαρακτηριστικά. Σημείωσε ακόμα ότι υπάρχει μεταστροφή σε επίπεδο κοινής γνώμης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τόνισε επίσης ότι δεν αναμένει άμεσα αποτελέσματα αλλά «έχουμε κάνει συστηματικές κινήσεις και εφόσον ο ελληνικός λαός μας εμπιστευτεί με αυτές τις κόκκινες γραμμές που όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις είχαν θέσει θα μπορέσουμε να πετύχουμε να απολαμβάνουμε το μοναδικό μνημείο στην ολότητα του στο φυσικό του χώρο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments