Διεθνή

Δυτικά τεθωρακισμένα κινούνται προς την Ουκρανία

Δυτικά τεθωρακισμένα κινούνται προς την Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου/protothema.gr

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν αργά το βράδυ δυτικά μέσα, παρατηρείται μια μαζική κίνηση τεθωρακισμένων οχημάτων προς την Ουκρανία. Αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως απόρροια μιας σειράς αποφάσεων που έλαβαν δυτικές χώρες.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν αργά το βράδυ δυτικά μέσα, παρατηρείται μια μαζική κίνηση τεθωρακισμένων οχημάτων προς την Ουκρανία. Αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως απόρροια μιας σειράς αποφάσεων που έλαβαν δυτικές χώρες.

Συγκεκριμένα, με βάση αυτές τις αναφορές,  η αποστολή βαρέων αρμάτων μάχης ξεκίνησε ήδη την περασμένη εβδομάδα και αναμένεται να φτάσει με αυξημένη ταχύτητα στη Γερμανία,  όπου οι υπουργοί Άμυνας των συμμάχων της Ουκρανίας πρόκειται να συναντηθούν αυτήν την Παρασκευή.

Ήδη, η Πολωνία και η Φινλανδία έχουν δηλώσει ότι είναι έτοιμες να παραδώσουν μέρος των γερμανικής κατασκευής αρμάτων μάχης Leopard στην Ουκρανία. Επίσης, η Μεγάλη Βρετανία έχει υποσχεθεί είκοσι Challenger 2, ενώ αναμένεται και η οριστική απόφαση από  το Παρίσι για τα τανκ τύπου Leclerc και από το Βερολίνο για τα Leopards.

Στα δημοσιεύματα τονίζεται ότι «υπάρχει τώρα, μεταξύ των Δυτικών, μια αίσθηση επείγοντος. Ο κίνδυνος μιας νέας ρωσικής επίθεσης δικαιολογεί το γεγονός ότι παραδίδουμε περισσότερα όπλα στην Ουκρανία», συνοψίζει μια διπλωματική πηγή.

Τα δύο στρατόπεδα, η Ουκρανία και οι σύμμαχοί της από τη μια πλευρά, η Ρωσία από την άλλη, επιδίδονται σε έναν αγώνα ταχύτητας. Στο έδαφος τα μέτωπα λιμνάζουν, αλλά το Κρεμλίνο μάλλον ετοιμάζεται να κηρύξει μια γενική κινητοποίηση που θα μπορούσε να στείλει 500.000 άνδρες στο πεδίο. «Ο χρόνος είναι κρίσιμος. Είμαστε σε μια αποφασιστική φάση του πολέμου», προειδοποιεί σχετικά και έγκαιρα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, προτρέποντας τα μέλη της Συμμαχίας να παράσχουν περισσότερα βαρέα όπλα στην Ουκρανία, για να αλλάξει η ισορροπία δυνάμεων στο έδαφος.

Υπενθυμίζεται ότι, την περασμένη εβδομάδα, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ δεσμεύτηκαν επίσης να παράσχουν στο Κίεβο όλα τα στρατιωτικά μέσα που απαιτούνται για να κερδίσει τη Ρωσία. Σημειώνουμε ακόμη ότι η Πολωνία πιέζει ιδιαίτερα τη Γερμανία για να κινητοποιηθεί πιο γρήγορα και για να αποστείλει περισσότερα τεθωρακισμένα και βαρύ οπλισμό στην Ουκρανία. Ο Πολωνός πρωθυπουργός άσκησε μεγάλη πίεση προς την κατεύθυνση αυτή, μιλώντας από το βήμα του γερμανικού Κοινοβουλίου και καταχειροκροτούμενος από τους Γερμανούς βουλευτές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments