Πολιτική

Μητσοτάκης: Καλύτεροι μισθοί – Τέλος οι φυλακές στον Κορυδαλλό

Μητσοτάκης: Καλύτεροι μισθοί – Τέλος οι φυλακές στον Κορυδαλλό

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Η βελτίωση των μισθών είναι προσωπική δέσμευση του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή του Κορυδαλλού, από την οποία οι φυλακές θα απομακρυνθούν.

Η βελτίωση των μισθών είναι προσωπική δέσμευση του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή του Κορυδαλλού, από την οποία οι φυλακές θα απομακρυνθούν.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού, η αύξηση των συντάξεων, το «καλάθι του νοικοκυριού», το Market Pass είναι οι πρωταρχικές οικονομικές πρωτοβουλίες που πήρε η κυβέρνηση, τόνισε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον Δήμο Κορυδαλλού.

Το στοίχημα της δεύτερης τετραετίας θα είναι οι καλύτεροι μισθοί, σύμφωνα με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αναφερόμενος στην κρισιμότητα της σημερινής κατάστασης, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για εισαγόμενη κρίση, λέγοντας ότι «η μέριμνα αυτής της κυβέρνησης, η έννοια μας, θα είναι πάντα οι συμπολίτες μας που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Όσο η οικονομία αναπτύσσεται τόσο η κυβέρνηση αυτή δεν θα διστάζει αυτό το μέρισμα ανάπτυξης να το αξιοποιήσει για να στηρίξει συμπολίτες μας οι οποίοι σήμερα δυσκολεύονται. Είμαστε αντιμέτωποι με μια εισαγόμενη κρίση ακρίβειας, αλλά  κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ελαφρύνουμε την επίπτωση στα νοικοκυριά».

Σχετικά με τις προτεραιότητες της κυβέρνησης ενόψει μιας δεύτερης θητείας, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις αυξήσεις των συντάξεων, το «Market Pass», την αύξηση του κατώτατου μισθού, η τόνωση του κατώτατου μισθού. «Από αυτόν το μήνα, για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια οι συνταξιούχοι θα δουν αύξηση στις συντάξεις τους. Οι πιο πολλοί έως 8%. Όσοι έχουν προσωπική διαφορά -είναι ένα ζήτημα το οποίο μας απασχολεί- θα μειώνεται η προσωπική διαφορά αυτή, με κάθε αύξηση των συντάξεων, αλλά όσοι έχετε προσωπική διαφορά θα δείτε όφελος από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Άλλος ένας μνημονιακός φόρος, ο οποίος καταργείται πια για όλους. Όχι μόνο ιδιωτικούς υπαλλήλους, δημόσιους υπαλλήλους και συνταξιούχους. Από το Φεβρουάριο θα τεθεί σε εφαρμογή το «Market Pass». Θα δώσουμε τη δυνατότητα επιστροφής έως 10% για τις αγορές τις οποίες κάνετε στο σούπερ μάρκετ. Με εισοδηματικά κριτήρια που θα καλύψουν, πιστεύω, όλες και όλους αλλά και με μια παρέμβαση της πολιτείας πολύ σημαντική για να απορροφήσουμε ουσιαστικά όλη την επίπτωση του πληθωρισμού στο καλάθι του νοικοκυριού. Από 1ης Απριλίου θα έχουμε τη νέα μεγάλη αύξηση του κατώτατου μισθού. Αν την πρώτη τετραετία το στοίχημα ήταν οι χαμηλότεροι φόροι και ξέρετε πια ότι όλοι πληρώνουμε χαμηλότερους φόρους, το στοίχημα της δεύτερης τετραετίας θα είναι οι καλύτεροι μισθοί για κάθε Ελληνίδα, για κάθε Έλληνα, πρωτίστως για τα νέα παιδιά τα οποία τώρα μπαίνουν στην αγορά εργασίας».

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός δεν έκρυψε το ξεχωριστό ενδιαφέρον του για τοπικά ζητήματα του Δήμου Κορυδαλλού. «Θυμάστε όταν σάς είχα επισκεφθεί πριν ολοκληρωθεί το έργο του μετρό και στα εγκαίνια αυτού του πολύ σημαντικού έργου και σας έλεγα τότε πόσο θα αλλάξει η ζωή σας και πόσο θα αλλάξει όλος ο Κορυδαλλός με αυτό το σημαντικό έργο υποδομής. Χαίρομαι σήμερα που είμαι εδώ και βλέπω μία ζωντανή αγορά, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν και βλέπω αισιοδοξία και χαμόγελα. Πετύχαμε πολλά και θα πετύχουμε ακόμα περισσότερα τη δεύτερη τετραετία».

Ακόμη, ο πρωθυπουργός τόνισε την άρτια συνεργασία του με την δημοτική αρχή του Κορυδαλλού και δεσμεύτηκε για τη μετεγκατάσταση των φυλακών που υπάρχουν στον Δήμο, τονίζοντας ότι τα σοβαρά προβλήματα, που δυσχέραιναν την υλοποίηση  αυτής της απόφασης αποτελούν παρελθόν. «Θέλω να εξάρω τη συνεργασία που έχουμε με το Δήμαρχο και με τη Δημοτική Αρχή. Έχει γίνει πολύ σοβαρή δουλειά εδώ στον Κορυδαλλό. Είχα την ευκαιρία πριν από λίγο να επισκεφθώ ένα κέντρο κατάρτισης και δεξιοτήτων, όπου είδα συμπολίτες σας, που επιλέγουν σήμερα σε μία φάση της ζωής τους που ενδεχομένως να μην είναι αυτονόητο να το κάνουν, να εξοικειωθούν με την ψηφιακή τεχνολογία και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και να εκμεταλλευτούν τη μεγάλη ψηφιακή επανάσταση που αυτή η κυβέρνηση έχει κάνει πράξη. Το gov.gr έχει κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη και όλες και όλοι πρέπει να μπορούν να έχουν δυνατότητα σε αυτές τις υπηρεσίες».

«Συζήτησα με τον Δήμαρχο τη μεγάλη αναπτυξιακή πρόκληση για το Δήμο Κορυδαλλού, που δεν είναι άλλη από τη μετεγκατάσταση των φυλακών Κορυδαλλού. Θυμάστε ότι είχα δεσμευτεί στις προγραμματικές μου δηλώσεις ότι το έργο αυτό θα γίνει πράξη. Η αλήθεια είναι ότι μας κούρασε, μας παίδεψε, είμαι όμως πια απολύτως βέβαιος ότι θα υλοποιήσουμε, τη δεύτερη τετραετία, αυτή τη δέσμευσή μας. Χώρος έχει βρεθεί, χρηματοδοτικά εργαλεία υπάρχουν, οι φυλακές θα φύγουν από τον Κορυδαλλό και θα συζητήσουμε μαζί με την τοπική κοινωνία το τί πρέπει να κάνουμε και πως πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτό τον πολύ σημαντικό χώρο ο οποίος θα αποδεσμεύεται προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, προς όφελος της τοπικής οικονομίας».

«Χαίρομαι ιδιαίτερα, όταν βλέπω ανθρώπους που σε αυτή την φάση της ζωής τους επιλέγουν να καταρτιστούν σε ένα καινούργιο αντικείμενο. Είναι μια πολύ σημαντική απόφαση όχι μόνο γιατί πρέπει όλοι να εξοικειωνόμαστε με την επαφή μας με τον ψηφιακό κόσμο αλλά και γιατί δείχνει μια διάθεση να μαθαίνουμε συνέχεια».

Ακόμη, τον Πρωθυπουργό συνόδευσαν κατά την επίσκεψή του οι βουλευτές Β’ Πειραιώς της ΝΔ, Δημήτρης Μαρκόπουλος και Γιάννης Τραγάκης, ο βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων της ΝΔ, Γιάννης Μελάς, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης, ο Γραμματέας Οργανωτικού και Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της ΝΔ, Στέλιος Κονταδάκης και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments