Ελλάδα

Στο «στόχαστρο» απατεώνων ηλικιωμένοι στην Εύβοια- Πώς τους απομυζούν χρήματα

Στο «στόχαστρο» απατεώνων ηλικιωμένοι στην Εύβοια- Πώς τους απομυζούν χρήματα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ενα απίστευτο κόλπο έχουν σκαρφιστεί απατεώνες στην Εύβοια προκειμένου να εξαπατούν ηλικιωμένους.

Ενα απίστευτο κόλπο έχουν σκαρφιστεί απατεώνες στην Εύβοια προκειμένου να εξαπατούν ηλικιωμένους. Το φαινόμενο δεν είναι τωρινό, καθώς έχουν καταγραφεί περιστατικά και στο παρελθόν, ωστόσο όπως φαίνεται οι απατεώνες που τηλεφωνούν σε ηλικιωμένους και τους ζητούν χρήματα επειδή δήθεν η κόρη ή ο γιος τους έχουν εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα ξανά έκαναν την εμφάνισή τους στην Εύβοια.

Αυτή τη φορά κάλεσαν έναν ηλικιωμένο με απόκρυψη στο τηλέφωνο του σπιτιού του από μία κοπέλα η οποία κλαίγοντας τον αποκάλεσε μπαμπά και του είπε ότι χτύπησε ένα παιδί με το αυτοκίνητό της και χρειάζεται χρήματα για να αποφύγει την μήνυση εναντίον της από τους γονείς του παιδιού σύμφωνα με το evima.gr

Ωστόσο, ο άνδρας δεν έχει κόρη και έτσι δεν έπεσε στα… δίχτυα τυς ενώ τους «στόλισε» κανονικότατα πριν κλείσει το τηλέφωνο.

Πολλαπλά περιστατικά στην Εύβοια

Η αλήθεια είναι ότι οι απατεώνες έχουν εξελιχθεί πολύ το τελευταίο διάστημα στην Εύβοια, εκμεταλλευόμενοι ίσως και την αλματώδη εξέλιξη της τεχνολογίας.

Για παράδειγμα, σε προηγούμενες αναρτήσεις μας είχαμε αναφερθεί στους κινδύνους του phishing και πώς μπορούμε να προστατευτούμε από αυτό, στα ψεύτικα emails και spams και στο τι να προσέχετε ή στο πως να κάνετε τις online συναλλαγές σας με ασφάλεια.

Τις τελευταίες ημέρες εξάλλου είχαμε άλλη μία τηλεφωνική απάτη στην Εύβοια, αυτή τη φορά, σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών.

Αυτή τη φορά κάποιος άγνωστος κάλεσε σε κινητά τηλέφωνα, προσποιούμενος τον εργαζόμενο του ΔΕΔΔΗΕ και ενημέρωσε για δήθεν επιστροφή χρημάτων από λογαριασμό ρεύματος!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments