Διεθνή

Global Times: Οι επιπτώσεις του σεισμού στον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας

Global Times: Οι επιπτώσεις του σεισμού στον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας

Πηγή Φωτογραφίας: Ukrainian Presidential Press Office via AP, File

Τις επιπτώσεις του καταστροφικού σεισμού της Τουρκίας στον πόλεμο ανάμεσα στην Ρωσία και την Ουκρανία διερευνά το επίσημο ιδεολογικό όργανο της Κίνας

Τις επιπτώσεις του καταστροφικού σεισμού της Τουρκίας στον πόλεμο ανάμεσα στην Ρωσία και την Ουκρανία διερευνά το επίσημο ιδεολογικό όργανο της Κίνας και του καθεστώτος του προέδρου Σι Τσιπίνγκ. Οι σεισμοί στην Τουρκία είναι πιθανό να έχουν γεωπολιτικές και οικονομικές δευτερογενείς επιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στη συνεχιζόμενη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας και στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, σύμφωνα με τους Κινέζους πανεπιστημιακούς και ερευνητές.

Το γεωπολιτικό καθεστώς της Τουρκίας ήρθε στο προσκήνιο από το ξέσπασμα της σύγκρουσης Ρωσίας-Ουκρανίας και το έργο ανακούφισης από τους σεισμούς μπορεί να αποσπάσει την προσοχή του Ερντογάν από τον ρόλο του ως μεσολαβητής μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, δήλωσε ο πολιτικός επιστήμων Wang Yiwei, διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων στο Renmin. Πανεπιστήμιο της Κίνας, όπως δήλωσε στους Global Times. Σημείωσε ότι η καταστροφή θα αποτελέσει δοκιμασία για την ικανότητα διακυβέρνησης της κυβέρνησης Ερντογάν.

Ο Ερντογάν και ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχουν μιλήσει επανειλημμένα από το ξέσπασμα της σύγκρουσης Ρωσίας-Ουκρανίας και η Τουρκία ενήργησε ως μεσολαβητής μαζί με τα Ηνωμένα Έθνη για να συνάψει μια συμφωνία που επιτρέπει τις εξαγωγές σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια.

Επίσης, οι συνέπειες του σεισμού θα μπορούσαν επίσης να επηρεάσουν την ενεργειακή ασφάλεια στην Ευρώπη, είπε ο Wang.

Από την έναρξη της κρίσης στην Ουκρανία, έχουν γίνει συζητήσεις για την κατασκευή αγωγών φυσικού αερίου που διέρχονται από την Τουρκία και φθάνουν στην Ευρώπη. Ωστόσο, τέτοιοι ισχυροί σεισμοί θα μπορούσαν να αναγκάσουν τους ανθρώπους να ξανασκεφτούν την πιθανότητα αστάθειας των σεισμικών ζωνών στην Τουρκία και μπορεί να επηρεάσουν τις κατευθύνσεις των μελλοντικών ενεργειακών καναλιών μακροπρόθεσμα, σημείωσε ο Wang.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments