Διεθνή

Το TikTok σε νέες ευρωπαϊκές απαγορεύσεις

Το TikTok σε νέες ευρωπαϊκές απαγορεύσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Σε νέες αυστηρές κυρώσεις υπόκειται η εφαρμογή TikTok στον δυτικό κόσμο

Σε νέες αυστηρές κυρώσεις υπόκειται η εφαρμογή TikTok στον δυτικό κόσμο. Η Ελλάδα αποτελεί ακόμη εξαίρεση από τις απαγορεύσεις για την πιο δημοφιλή εφαρμογή σε εφήβους και νέους, αλλά το σημερινό δημοσίευμα πληροφορεί ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ο νέος δυτικός θεσμός που προχωρά σε αυστηρές απαγορεύσεις.

Σύμφωνα με το σημερινό δημοσίευμα του Politico,ο επίτροπος για την Εσωτερική Ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τιερί Μπρετόν  πήρε την απόφαση να απεγκατασταθεί η διάσημη εφαρμογή από τα επαγγελματικά κινητά των στελεχών της Commission. Η ίδια απαγόρευση ισχύει και για τα προσωπικά κινητά τηλέφωνα των εργαζομένων στην Επιτροπή, εάν σε αυτά περιλαμβάνονται αρχεία, έγγραφα η εφαρμογές σχετικά με την εργασία τους στην Επιτροπή.

Επόμενοι «σταθμοί» σε αυτήν την απαγορευτική και κατασταλτική πολιτική της Ε.Ε. θα είναι το Συμβούλιο της Ένωσης και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αν και η προβλεπόμενη διαδικασία για το Ευρωκοινοβούλιο είναι σαφώς πιο περίπλοκη.

Η απόφαση αυτή του Τιερί Μπρετόν έρχεται να συμβεί, καθώς συμπληρώνεται ένας χρόνος από την έναρξη της πολεμικής διένεξης και  η Κίνα δραστηριοποιείται ακόμη πιο πολύ στην διεθνή σκηνή.

Έρχεται, ακόμη να προστεθεί σε έναν ήδη ευρύ κατάλογο απαγορεύσεων και περιορισμών. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει ήδη τεθεί σε ισχύ απαγόρευση, η οποία αφορά όλες τις συσκευές της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Ανάλογη σύσταση έχει υπάρξει και για την Ολλανδία.

Σύμφωνα δε με το άρθρο, «το Κοινοβούλιο της Μεγάλης Βρετανίας έκλεισε τον λογαριασμό του στο TikTok (…) και ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν χτύπησε τον Δεκέμβριο την εταιρεία (σ. σ.: στην οποία ανήκει η εφαρμογή, αποκαλώντας την «παραπλαντητικά αθώα» και αιτία «πραγματικού εθισμού» μεταξύ των χρηστών, καθώς και πηγή ρωσικής παραπληροφόρησης».

Οι κατηγορίες είναι βαρύτατες και αφορούν πριν από όλα σε υφαρπαγή δεδομένων από τα κινητά τηλέφωνα χρηστών της εφαρμογής, δεδομένα που βρίσκονται στην διάθεση του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας. Και το ΤικΤοκ είναι η πιο ευρέως διαδεδομένη εφαρμογή, που προτιμούν οι νέοι και οι έφηβοι αντί του Facebook, στην Ελλάδα ιδιαίτερα και στην Δύση συνολικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments