Ελλάδα

Παραιτήθηκαν οι διοικητές ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ μετά την τραγωδία στα Τέμπη

Παραιτήθηκαν οι διοικητές ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ μετά την τραγωδία στα Τέμπη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Κύμα παραιτήσεων μετά την τραγωδία στα Τέμπη με τη σύγκρουση τρένων.

Κύμα παραιτήσεων μετά την τραγωδία στα Τέμπη με τη σύγκρουση τρένων.Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του, ανακοίνωσε ότι μετά την παράιτηση του Κ. Καραμανλή, νέος -μεταβατικός – υπουργός Υπόδομών μέχρι τις εκλογές, αναλαμβάνει ο Γιώργος Γεραπετρίτης καθώς και ότι παραιτήθηκαν και οι διοικητές του ΟΣΕ, κ. Σπύρος Πατέρας και της ΕΡΓΟΣΕ κ. Χρήστος Βίνης.

«Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, αναλαμβάνοντας την αντικειμενική πολιτική ευθύνη, υπέβαλε αμέσως την παραίτηση του. Το ίδιο και οι επικεφαλής του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ. Η στάση του τον τιμά, καθώς όλα δείχνουν πως το δράμα οφείλεται, δυστυχώς, κυρίως σε τραγικό ανθρώπινο λάθος» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δήλωσή του.

Ο κ. Μητσοτάκης δεμσεύτηκε ότι οι ευθύνες θα αποδοθούν όπου πρέπει από την Δικαιοσύνη, ωστόσο πρόσθεσε ότι ζήτησε από τον κ. Γεραπετρίτη «να προχωρήσει γρήγορα στη σύσταση ανεξάρτητης και υπερκομματικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, που θα εξετάσει πλήρως τα αίτια του δυστυχήματος. Αλλά θα εξετάσει και τις διαχρονικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση των σιδηροδρομικών έργων».

Νωρίτερα είχε υποβάλει την παραίτησή του και ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Αχ. Καραμανλής αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Η παραίτησή του έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό.

Σε δήλωσή του, ο κ. Καραμανλής αναφέρει πως «είναι αυτό που νιώθω καθήκον μου να πράξω ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των ανθρώπων που έφυγαν τόσο άδικα και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τα διαχρονικά λάθη του ελληνικού κράτους και του πολιτικού συστήματος».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments