Διεθνή

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών για τη μεταναστευτική πολιτική της Ελλάδας

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών για τη μεταναστευτική πολιτική της Ελλάδας

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο υπουργός Εσωτερικών της κεντροδεξιάς κυβέρνησης της Ιταλίας παραχώρησε συνέντευξη στο ιταλικό σταθμό RAI και υποστήριξε πως η Ελλάδα εφαρμόζει μια σκληρή πολιτική στα σύνορά της

Η μεταναστευτική πολιτική που ακολουθεί όλο το τελευταίο διάστημα, ωθεί τους μετανάστες που προέρχονται από την Τουρκία να μην κάνουν στάση στην Ελλάδα αλλά να κατευθύνονται προς τη γειτονική Ιταλία, σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών, Ματέο Πιαντεντόζι.

Ο υπουργός Εσωτερικών της κεντροδεξιάς κυβέρνησης της Ιταλίας παραχώρησε συνέντευξη στο ιταλικό σταθμό RAI και υποστήριξε πως η Ελλάδα εφαρμόζει μια σκληρή πολιτική στα σύνορά της, απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες, έτσι ώστε οι πρόσφυγες να κινούνται προς την Ιταλίας.

Το πρόσφατο πολύνεκρο ναυάγιο στις θαλάσσιες ακτές της Καλαβρίας με τους δεκάδες μετανάστες από την Τουρκία, εντάσσεται σε αυτήν την κατηγορία, με βάση τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών.

Με αφορμή το πολύνεκρο ναυάγιο με τους μετανάστες στην Καλαβρία, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι ισχυρίστηκε ότι εξαιτίας της «σκληρής πολιτικής της Ελλάδας στα σύνορα», οι μετανάστες επέλεξαν να πάνε στην Ιταλία και όχι στην Ελλάδα.

«Η Ελλάδα εφαρμόζει πολιτικές ισχυρού περιορισμού των αφίξεων σε αυτή τη διαδρομή, ακόμη και με pushbacks που ελέγχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Πιαντεντόζι. «Έτσι, αυτό – και οι επιζώντες θα ερωτηθούν σχετικά – πιθανόν να επηρέασε την απόφαση να έρθουν απευθείας στην Ιταλία», δήλωσε ο υπουργός της κυβέρνησης υπό την Τζόρτζια Μελόνι.

Υπενθυμίζεται ότι το σκάφος προσέκρουσε σε βράχια στα ανοικτά της νότιας Ιταλίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 67 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 16 παιδιά, αρκετές ημέρες μετά την αναχώρησή του από τη Σμύρνη. Δεκάδες άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται από το σκάφος, το οποίο, σύμφωνα με επιζώντες, μπορεί να είχε έως και 200 επιβάτες.

Σημειώνουμε ακόμη πως η προϊσταμένη του Ματέο Πιατεντόζι κάλεσε την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τις Βρυξέλλες συνολικά να χαράσσουν και να τηρούν την μεταναστευτική πολιτική που ακολουθούν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments