Πολιτική

Γεωργιάδης για Καραμανλή: «Δεν ήταν καθόλου αδιάφορος για την τηλεματική στο ΟΣΕ»

Γεωργιάδης για Καραμανλή: «Δεν ήταν καθόλου αδιάφορος για την τηλεματική στο ΟΣΕ»

Πηγή Φωτογραφίας: Ευρωκίνηση

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον του Κώστα Καραμανλή για το σύστημα τηλεματικής του ΟΣΕ και την πρόοδο που υπήρξε επί των ημερών του

Ο Αδωνις Γεωργιάδης, υπουργός ανάπτυξης και επενδύσεων στην Ελλάδα, έκανε λόγο για το «ειλικρινές και συνεχές ενδιαφέρον του Κώστα Καραμανλή να προχωρήσει το έργο της τηλεματικής του ΟΣΕ» το οποίο, όπως αποκάλυψε, ήταν σταματημένο για χρόνια και κατόρθωσε να «ξεκολλήσει» κατά τη διάρκεια της θητείας του. Πραγματοποιήθηκε αναφορά στις κινήσεις που είχε κάνει ο παραιτηθέντας υπουργός και στα χρονοδιαγράμματα που υφίστανται.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως ο κ. Καραμανλής «προχώρησε σε μία πράξη ευθιξίας όχι συνηθισμένη συστυχώς στην Ελλάδα». Και συνέχισε λέγοντας πως: «Εχει τύχει να γνωρίζω καλά πως προσπαθούσε ο ίδιος να μπει το σύστημα μια ώρα αρχύτερα. Πρέπει να σας πω πως το σύστημα αυτό της τηλεδιοίκησης, της τηλεματικής των τρένων είναι ένα σύστημα που πληρώνεται από το ΕΣΠΑ. Εχουμε κάνει συσκέψεις στο δικό μου γραφείο και γνωρίζαμε το χρονοδιάγραμμα. Και θέλω να διαβεβαιώσω πως ο Κώστας Καραμανλής καθόλου δεν ήταν αδιάφορος να μπει το σύστημα. Ομως αντικειμενικές δυσκολίες καθυστερούσαν αρκετά την υλοποίησή του». Κατέληξε δε σημειώνοντας πως: «Ο χρόνος οριστικής παράδοσης είναι η 30ή Σεπτεμβρίου 2023 και σήμερα έχει παραδοθεί στο σύνολο της γραμμής περίπου το 70%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments