Διεθνή

Ο Μακρόν συνταγματοποιεί τις αμβλώσεις

Ο Μακρόν συνταγματοποιεί τις αμβλώσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο Γάλλος πρόεδρος κατοχυρώνει συνταγματικά τις αμβλώσεις, ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας.

Ο Γάλλος πρόεδρος κατοχυρώνει συνταγματικά τις αμβλώσεις, ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας. Είναι μια κίνηση καλής ενδείξεως, που χαιρετίζεται ήδη από τις φεμινίστριες, αλλά κατακρίνεται από άλλες οργανώσεις.

Ιδιαίτερα, με ένα δελτίο τύπου, το Γυναικείο Ίδρυμα χαιρέτισε τη  «νίκη των φεμινιστικών ενώσεων που ζητούν τη συνταγματοποίηση των αμβλώσεων εδώ και χρόνια» .

Από την πλευρά του, το φεμινιστικό Family Planning χαιρέτισε, με ένα tweet,  “μια νίκη για τις φεμινιστικές ενώσεις στη Γαλλία”«Οι φεμινίστριες σε όλο τον κόσμο παρακολουθούν τη Γαλλία », είπε το κίνημα υπέρ των αμβλώσεων. Η Αλίσα Αχραμπαρε, εκπρόσωπος του φεμινιστικού Dare Feminism, χαιρέτισε επίσης, με tweet, μια  «φεμινιστική νίκη που καθιερώνει ένα κεφαλαιώδες ανθρώπινο δικαίωμα για τις γυναίκες» και που  «είναι ο καρπός συλλογικών φεμινιστικών κινητοποιήσεων για μήνες, χρόνια, γενιές! »

Αντίθετα, η ένωση κατά των αμβλώσεων Alliance Vita  «κατήγγειλε την ωμή και απρεπή εργαλειοποίηση του επώδυνου ζητήματος των αμβλώσεων» , σε δελτίο τύπου. “Η εγγραφή του δικαιώματος στην άμβλωση στο Σύνταγμα θα ήταν το τελευταίο βήμα προς τον ευτελισμό μιας πράξης που θέτει πολλές ζωές σε κίνδυνο”  και θα αποτρέψει  “την καθιέρωση μιας πραγματικής πρόληψης των αμβλώσεων” ,  υποστήριξε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments