Οδηγός

Υπουργείο Δικαιοσύνης: Μόνιμες θέσεις για διοικητικούς

Υπουργείο Δικαιοσύνης: Μόνιμες θέσεις για διοικητικούς

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Μόνιμες προσλήψεις για υπαλλήλους του κλάδου Γραμματέων (διοικητικοί) προβλέπει η νέα προκήρυξη του υπουργείου Δικαιοσύνης

Μόνιμες προσλήψεις για υπαλλήλους του κλάδου Γραμματέων (διοικητικοί) προβλέπει η νέα προκήρυξη του υπουργείου Δικαιοσύνης. Θα επιλεγούν υποψήφιοι των βαθμίδων Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ).Το νέο προσωπικό θα καταλάβει θέσεις δικαστικών υπαλλήλων του κλάδου Γραμματέων. Οι προσλήψεις αφορούν όλα τα δικαστήρια της χώρας (πολιτικά, ποινικά, τακτικά, διοικητικά), τις Εισαγγελίες και το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

Συνολικά διατίθενται 311 θέσεις με μόνιμη σχέση εργασίας. “Μερίδα του λέοντος” στην κατανομή λαμβάνουν τα Πρωτοδικεία ΑθηνώνΠειραιώς και Θεσσαλονίκης.

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν όλοι οι πτυχιούχοι ΠΕ, ΤΕ και απόφοιτοι Λυκείου, ανεξαρτήτου ειδικότητας, κλάδου ή κατεύθυνσης.

Η (εκτός ΑΣΕΠ) επιλογή των υποψηφίων θα γίνει με γραπτές εξετάσεις ενώ σε δεύτερο στάδιο θα ακολουθήσουν προφορικές εξετάσεις πάνω στην ίδια ύλη.

Η ύλη περιλαμβάνει τρία μαθήματα:

  • Θέματα Γενικής Παιδείας
  • Οργάνωση & Λειτουργία Δικαστηρίων-Εισαγγελιών (Ν. 4798/2021, Ν. 4938/2022)
  • Στοιχεία Δικαίου, ιδίως συνταγματικού και δικονομικού

Πρόκειται για μία από τις σπανιότερες προκηρύξεις την οποία δεν θα πρέπει να χάσει κανένας πτυχιούχος πανεπιστημίου, ΤΕΙ και απόφοιτος Λυκείου.

Προσοχή! Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων έχει ήδη ξεκινήσει και ολοκληρώνεται στο τέλος του μήνα, στις 29 Μαρτίου.

Απαιτούνται συγκεκριμένα δικαιολογητικά για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments