Πολιτική

Άδωνις: Τέλος με την παλιά Ελλάδα

Άδωνις: Τέλος με την παλιά Ελλάδα

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

«Με την παλιά Ελλάδα θέλουμε να ξεκόψουμε. Την παλιά Ελλάδα του  συντεχνιασμού και του πελατειασμού», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο ζήτημα της αντικειμενικής πολιτικής ευθύνης, στις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην υπουργού Μεταφορών και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρήστου Σπίρτζη, καθώς και στις πρόσφατες αποκαλύψεις της εφημερίδας «Απογευματινή».

Συγκεκριμένα,  ο κ. Γεωργιάδης ήταν προσκεκλημένος του δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά και του τηλεοπτικού σταθμού  Σκάι και τοποθετήθηκε στο ζήτημα της αντικειμενικής πολιτικής ευθύνης, λέγοντας ότι «βεβαίως υπάρχει αντικειμενική πολιτική ευθύνη και την ανέλαβε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Είναι το μερίδιο ευθύνης που η κυβέρνηση δεν δίστασε να αναλάβει».

Στο σημείο αυτό, και με αφορμή τις καταιγιστικές αποκαλύψεις για το σταθμαρχείο Λάρισας, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για την «παλιά Ελλάδα» του εκτεταμένου δημοσίου τομέα και των συντεχνιών.

«Με την παλιά Ελλάδα θέλουμε να ξεκόψουμε. Την παλιά Ελλάδα του  συντεχνιασμού και του πελατειασμού», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και συμπλήρωσε ότι «πρόκειται για την Ελλάδα του ρουσφετιού και της συγκάλυψης. Όταν μιλάμε για το πώς λειτουργούσε το σταθμαρχείο Λάρισας, μιλάμε για το δημόσιο, για κατεξοχήν δημοσίους υπαλλήλους, με γνωστούς ιατρούς για να λαμβάνουν επίπλαστες αναρρωτικές άδειες. Αυτή είναι η εικόνα της παλιάς Ελλάδας».

Με αυτήν την Ελλάδα, ο κ. Γεωργιάδης επισημαίνει πως η κυβέρνηση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ήρθε σε ρήξη. «Θα έπρεπε να έχουμε συγκρουστεί περισσότερο με αυτήν την νοσηρή κατάσταση. Με αυτόν τον σταθμάρχη που δεν ξέρει πώς λειτουργεί η κονσόλα και τι σημαίνει ακριβώς το «κόκκινο λαμπάκι» που αναβόσβηνε προειδοποιητικά επί δώδεκα λεπτά. Αξιολόγηση στον δημόσιο τομέα τώρα! . Περισσότερη και ποιοτικότερη δουλειά στο δημόσιο».

Αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρήστου Σπίρτζη, ο  κύριος Άδωνις Γεωργιάδης επισήμανε ότι ο  Χ. Σπίρτζης ψεύδεται.

«Λέει ψέματα στον ελληνικό λαό. Και λέει ψέματα γιατί τα έργα παραδίδονται στο δημόσιο τομέα με πρωτόκολλα παράδοσης – παραλαβής. Χωρίς πρωτόκολλο παράδοσης- παραλαβής δεν νοείται νόμιμη παράδοση έργου στον δημόσιο τομέα», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τους διορισμούς σταθμαρχών επί ΣΥΡΙΖΑ, ο κύριος Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην αποκάλυψη της εφημερίδας  «Απογευματινή», λέγοντας: «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διόριζε σταθμάρχες σε  ηλικία 59 ετών. Διόριζε σταθμάρχες σε ακόμη πιο μεγάλη, πιο προχωρημένη ηλικία. Στα 60, στα 62, στα 63. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαψεύδει τις καταγγελίες της “Απογευματινής”;».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments