Πολιτική

Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη – Νίκου Χριστοδουλίδη τη Δευτέρα

Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη – Νίκου Χριστοδουλίδη τη Δευτέρα
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 12.00, θα συναντηθεί, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 12.00, θα συναντηθεί, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις των δύο ηγετών.

Στις 13.30, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρακαθήσει στο γεύμα που παραθέτει προς τιμήν του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο ΔΗΣΥ γυρίζει σελίδα με την Αννίτα Δημητρίου

Νέα πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) είναι από χθες το βράδυ η Αννίτα Δημητρίου. Η 37χρονη πολιτικός κατάφερε μια σαρωτική νίκη, μετά από μια σημαντική διαδρομή στην κυπριακή πολιτική σκηνή, και πλέον, καλείται να αντιμετωπίσει το ζήτημα της ανασυγκρότησης της κυπριακής δεξιάς και της στάσης της κυρίως απέναντι στο κυπριακό ζήτημα.

Συγκεκριμένα, η Αννίτα Δημητρίου συγκέντρωσε 14.287 ψήφους, δηλαδή ποσοστό σχεδόν 70% της βάσης του ΔΗΣΥ, έναντι 6.385 ψήφων και ποσοστό 30,8% που έλαβε ο ανθυποψήφιός της Δημήτρης Δημητρίου.

Ο 41χρονος Δημήτρης Δημητρίου  αποδέχθηκε την ήττα του, συνεχάρη την νέα πρόεδρο για την εκλογή της και αναφέρθηκε στον Αβέρωφ Νεοφύτου για την προσφορά του στο ΔΗΣΥ και την κεντροδεξιά παράταξη.

Ο Δ. Δημητρίου ευχαρίστησε την νέα πρόεδρο του ΔΗΣΥ «για τον ωραίο αγώνα που κάναμε και την διαβεβαίωσα πως θα είμαι δίπλα της. Η ανανέωση του ΔΗΣΥ επιτεύχθηκε, η υποψηφιότητά μου ήταν καταλύτης σε αυτή την εξέλιξη. Η ενότητα είναι δεδομένη. (…) Αναγκαίο για να γίνει ο Συναγερμός μεγάλος και δυνατός. Θα συνεχίσω να εργάζομαι στο πλευρό της για το καλό της παράταξης».

Αναφορικά με τον Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Δημήτρης Δημητρίου τον ευχαρίστησε «για όλα όσα προσέφερε στην παράταξή μας σε όλα αυτά τα χρόνια. Οι όποιες διαφωνίες προέκυψαν δεν μειώνουν τον σεβασμό μου προς εκείνον, για εμένα ανήκουν ήδη στο παρελθόν».

Σε κλίμα συγκίνησης τα επαγγελματικά στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού αποχαιρέτησαν τον απερχόμενο Αβέρωφ Νεοφύτου και ευχήθηκαν εμπνευσμένη προεδρία στην Αννίτα Δημητρίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments