Οικονομία

Προς σημαντική ανάκαμψη της Credit Suisse

Προς σημαντική ανάκαμψη της Credit Suisse

Πηγή Φωτογραφίας: Arnd Wiegmann/Reuters

Ενθαρρυντικές είναι οι πληροφορίες για την ανταπόκριση της ελβετικής τράπεζας Credit Suisse.

Ενθαρρυντικές είναι οι πληροφορίες για την ανταπόκριση της ελβετικής τράπεζας Credit Suisse. Η αντίδραση της πανίσχυρης τράπεζας στη χθεσινοβραδινή κίνηση της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας είναι ιδιαίτερα θετική.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ του ελβετικού Τύπου, οι επενδυτές εκτοξεύουν την τιμή της μετοχής. Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου,  η τραπεζική μετοχή εκτινάχθηκε κατά περισσότερο από 30% σε έναν ισχυρό όγκο συναλλαγών.

Χθες, η τιμή της μετοχής έφθασε στο ιστορικό χαμηλό της με τιμή 1,55 φράγκα. Η διοίκηση της τράπεζας απευθύνθηκε στον μεγαλύτερο., Σαουδάραβα μέτοχό της, προκειμένου να εξασφαλίσει «ενέσεις ρευστότητας», αλλά η Εθνική Τράπεζα της Σαουδικής Αραβίας φάνηκε απρόθυμη να προχωρήσει σε παροχή ρευστότητας.

Ωστόσο, δεν συνέβη το ίδιο με την κεντρική τράπεζα της ευρωπαϊκής χώρας. Όπως τονίζεται στον σημερινό Τύπο, «η Credit Suisse , η οποία είναι μέρος της πολύ μικρής λέσχης των τραπεζών που θεωρείται ότι διαδραματίζουν τόσο σημαντικό ρόλο που δεν επιτρέπεται να χρεοκοπήσουν, ανακοίνωσε στην Ευρώπη ότι θα απευθύνει έκκληση στην ελβετική κεντρική τράπεζα να δανειστεί έως και 50 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα, κάπου 50,7 δισεκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να «ενισχύει προληπτικά» τη ρευστότητά της».

Η κεντρική τράπεζα δήλωσε το ενδιαφέρον και την ετοιμότητά της να χορηγήσει ρευστότητα, «αν χρειαστεί», και εξαγόρασε χρέος ύψους 3 εκατομμυρίων φράγκων.

Η κεντρική τράπεζα και η Finma, η εποπτεύουσα αρχή των ελβετικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων ενημέρωσαν πως τα οικονομικά της τράπεζας ήταν σταθερά και πληρούσαν τα αυστηρά κριτήρια των τραπεζικών κανονισμών.

Εάν η συνεδρίαση εξακολουθήσει με τον ίδιο θετικό ρυθμό για την Credit Suisse, απομακρύνεται ακόμη περισσότερο ο φόβος για ευρείας κλίμακας αλυσιδωτές αντιδράσεις των χρηματοπιστωτικών συστημάτων της δυτικής Ευρώπης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments