Διεθνή

Ένταση και επεισόδια στο Παρίσι

Ένταση και επεισόδια στο Παρίσι

Πηγή Φωτογραφίας: IAN LANGSDON | Συντελεστές: EPA

Επεισόδια έχουν αρχίσει να εκδηλώνονται στο Παρίσι, σε διαμαρτυρία για το νομοσχέδιο για την συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση και την ενεργοποίηση του άρθρου 49.3 του Συντάγματος

Επεισόδια έχουν αρχίσει να εκδηλώνονται στο Παρίσι, σε διαμαρτυρία για το νομοσχέδιο για την συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση και την ενεργοποίηση του άρθρου 49.3 του Συντάγματος, που επιτρέπει στην κυβέρνηση να υπερψηφίσει το σχέδιο νόμου χωρίς συζήτηση στο Κοινοβούλιο.

Με βάση όσα μεταδίδουν το AFP και η εφημερίδα Le Monde, χιλιάδες διαδηλωτές συρρέουν στην πλατεία Πλας ντε λα Κονκόρντ, από όπου εκσφενδονίζουν πέτρες και δακρυγόνα εναντίον δυνάμεων της τάξης.

Αρκετές χιλιάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί αυθόρμητα, μετά από εκκλήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, μερικές εκατοντάδες μέτρα από την Εθνοσυνέλευση, την Πλας ντρε λα Κονκόρντ στο Παρίσι, από την αρχή της βραδιάς.

Οι διαδηλωτές άναψαν φωτιές και η ένταση κλιμακώθηκε επικίνδυνα πριν από μία ώρα περίπου. Οι πρώτες αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν για να προσπαθήσουν να διαλύσουν το πλήθος.

Πριν από λίγη ώρα, ο  υπουργός Εσωτερικών, Ζεράρ Νταρμανέν ( Gérald Darmanin), ανακοίνωσε 310 συλλήψεις στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων 258 στο Παρίσι, όπου απέναντι από το Palais Bourbon.

Οι διαδηλωτές έκαψαν ένα ομοίωμα του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν, ενώ, εδώ και λίγη ώρα, φωνάζουν εμπρηστικά συνθήματα, όπως «Τον Λουδοβίκο τον αποκεφαλίσαμε, μα μπορούμε να ξαναρχίσουμε».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments